Sora uneia dintre fetele românce înecate în Italia: „Era cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată”

Sabina Doroș, sora Biancăi Anișoara Doroș, una dintre cele trei victime ale viiturii de pe râul Natisone din regiunea italiană Friuli-Venezia Giulia, a făcut un apel emoționant pentru clarificarea circumstanțelor tragediei care a zguduit două țări, Italia și România.

Incidentul, în care și-au pierdut viața Bianca, prietena ei Patrizia Cormos și Cristian Molnar, rămâne încă în atenția autorităților și a opiniei publice, iar familiile victimelor sunt în căutarea răspunsurilor.

„În primul rând, aș dori să mulțumesc, în numele familiei mele, tuturor celor care au făcut eforturi pentru a o găsi pe sora mea, pe Patrizia și pe Cristian.

Suntem recunoscători pentru tot ceea ce ați făcut și dorim să mulțumim și autorităților pentru ancheta desfășurată. Suntem siguri că vor reuși să stabilească ce s-a întâmplat în acea zi”, a declarat Sabina Doroș.

photo_2024-06-16_12-50-30
Sabina și Bianca Doboș într-o fotografie recentă. În stânga, imagine de înmormântarea tinerei Bianca Doboș

Bianca Anișoara Doroș, absolventă a Facultății de Economie, este descrisă de sora ei ca fiind „cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sabina a adăugat: „Avea un zâmbet larg, reușea să își facă prieteni oriunde, se înțelegea cu toți cei pe care îi întâlnea. Era o persoană extraordinară și nu merita ceea ce i s-a întâmplat.”

Ca planuri de viitor, Bianca nu excludea posibilitatea de a se muta în Udine, unde părinții ei locuiesc din 2006, sau mai aproape de Cristian, în Austria.

Familia Doroș, împreună cu ceilalți apropiați ai victimelor, continuă să caute explicații pentru ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, în acea zi fatidică de vineri, 31 mai.

„Eu și familia mea avem nevoie să înțelegem ce s-a întâmplat, așa cum cred că toată lumea are nevoie, și mai ales să înțelegem de ce.”

Investigațiile continuă în paralel cu căutările lui Cristian Molnar pe râul Natisone, căutări care, din păcate, nu au avut încă succes.

Pe 20 iunie este programată o verificare tehnică a telefonului mobil al Patriziei Cormoș, de la care au plecat patru apeluri la 112 înainte ca cei trei tineri români originari din județul Satu-Mare să fie luați de apele învolburate ale râului.

Telefoanele Biancăi și ale lui Cristian nu au fost găsite. Într-un videoclip, se vede una dintre fete aruncând un obiect în apă, care ar putea fi un telefon mobil.

„Familiile nu sunt motivate de dorința de răzbunare. Durerea este atât de mare încât se întreabă doar cum a fost posibil să se întâmple așa ceva”, a declarat Gaetano Laghi, avocatul familiilor Molnar și Doroș.

„Au însă încredere în anchetele pe care le desfășoară magistrații”, a mai precizat avocatul italian.

În final, Sabina Doroș a transmis un mesaj de susținere pentru familia lui Cristian Molnar: „Să fiți puternici, suntem aici alături de voi, sunt sigură că îl vom găsi.”

Patrizia (20 de ani), Bianca (23 de ani) și Cristian Molnar (25 de ani) au fost surprinși de o viitură în timp ce se plimbau pe malul râului Natisone.

Cei trei tineri români voiau să se relaxeze după un examen universitar susținut de Patrizia.

Surprinși de o viitură puternică, nu au mai avut timp să se salveze. Salvatorii au ajuns cu întârziere la fața locului.

La sfatul unuia dintre pompieri, cei trei s-au îmbrățișat, sperând că așa apa nu va reuși să-i doboare, dar au fost luați de viitură sub ochii neputincioși ai salavatorilor și ai martorilor.

1200-2024061516428 (1)

Tragedia s-a petrecut în decurs de aproximativ jumătate de oră. Primul apel dat de Patrizia a fost la ora 13:29, urmat de altele în minutele imediat următoare.

La locul tragediei a fost trimis și un elicopter, dar a sosit prea târziu, venind tocmai din Veneția.

Trupurile neînsuflețite ale Patriziei și Biancăi Doroș au fost găsite duminică, după două zile de căutări, la aproximativ 1.000 de metri de locul unde au fost văzute ultima dată. Cristian Molnar, prietenul lor, încă nu a fost găsit.