Familie de români din Italia cu 10 copii: „Pentru noi sunt o binecuvântare, nu o povară”

Simona și Bogdan Crețu, doi români stabiliți de mulți ani în Italia, au întâmpinat cu bucurie nașterea celui de-al 10-lea copil al lor, la spitalul din Oderzo din provincia Treviso. În familia românilor noștri a sosit Naomi, o fetiță perfect sănătoasă.

„Copiii sunt o binecuvântare, nu o povară. Nașterea lui Naomi nu este o problemă pentru noi, ci o dorință împlinită cu multă bucurie.

- Continuarea după publicitate -

Mulțumim spitalului din Oderzo, toți copiii noștri s-au născut aici, iar personalul medical este la înălțime”, au declarat părinții, Simona de 32 de ani și Bogdan de 40 de ani, pentru publicația Il Gazzettino.

Captură de ecran 2024-06-01 175516
Bogdan Crețu alături de 9 din cei 10 copii ai săi. Sursa foto: Il Gazzettino

Într-o Italie unde nașterile sunt în scădere drastică, familia Simonei și a lui Bogdan Crețu este cu siguranță contra curentului.

Ei locuiesc în Navolè, un sat din comuna Gorgo, într-o casă modestă dar plină de viață, împreună cu ceilalți nouă copii, cu vârste cuprinse între 14 și 2 ani și jumătate.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tatăl lucrează într-o fabrică de mobilă din Chiarano, în timp ce mama se ocupă de creșterea și educarea copiilor:

„În România este normal să ai mulți copii, fiecare familie are cel puțin șapte-opt. Nu este ca aici, în Italia, unde am fost întrebată de multe ori dacă sunt nebună să fac atât de mulți copii.

E adevărat că implică un efort economic, dar noi suntem optimiști și cerem mereu binecuvântarea Domnului”, a explicat Simona pentru sursa citată.

Familia Crețu face parte din comunitatea de creștini evanghelici și în ce privește acest aspect, tatăl a declarat:

- Continuarea după publicitate -

„Nu suntem deloc fanatici. Credința noastră vede copiii ca pe un dar. Noi ne dorim tot ce este mai bun pentru ei, ne străduim ca aceștia să crească ca niște cetățeni de seamă, să studieze, să meargă la universitate și să-și facă un loc în lume, departe de infracțiuni”.

David, cel mai mare dintre copii, are 14 ani și este pasionat de mecanică, urmând să frecventeze din septembrie Liceul Obici din Oderzo.

Matei, de 13 ani, visează să devină inginer. Filippo, de 12 ani, este interesat de construcții și deja a construit o nouă căsuță pentru găini.

Fetele Rebecca (10 ani), Tabita (8 ani), Emma (7 ani), Abel (6 ani), Anna (4 ani) și Rachele (2 ani și jumătate) sunt toate implicate în activități educative, iar acum întreaga familie a întâmpinat cu entuziasm venirea pe lume a micuței Naomi.

- Continuarea după publicitate -

Secretul acestei familii numeroase este dragostea, curajul și credința în viață, valori pe care părinții le insuflă și copiilor lor.

- Mai multe după publicitate -