Își grava numele pe un important monument istoric din Italia. Tânăr român arestat

- Conținut sponsorizat -

Tocmai începuse să își graveze numele pe marmura monumentului „Fontana di Trevi” din centrul istoric al Romei, când a fost surprins de o patrulă a poliției locale. Un bărbat român a fost arestat pentru infracțiunea de distrugere a patrimoniului istoric și artistic al capitalei italiene, relatează Roma Notizie.

Bărbatul, identificat ca fiind românul cu inițialele S.C.I., în vârstă de 21 de ani, începuse să își graveze numele pe marmura monumentului cu ajutorul unui inel metalic și două chei pe care agenții de poliție i le-au confiscat. În timpul procedurilor de identificare, când bărbatului i-au fost cerute documentele de identitate, acesta a refuzat să le prezinte și a încercat să fugă. Oprit de polițiști, i-a atacat cu o umbrelă, care i-a fost de asemenea confiscată.

Tânărul a fost arestat și pus la dispoziția autorității judiciare în fața căreia va trebui să răspundă pentru infracțiunea de daune aduse patrimoniului istoric precum și rezistență față de un funcționar public.

Fontana di Trevi – Roma

Fontana di Trevi

„Fontana di Trevi” este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Acest monument impresionant domină micuța piață Trevi situată in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se află la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr. ce se numește Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) și aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În 1732, din ordinul papei Clement al XII-lea, a fost angajat Nicola Salvi pentru a ridica o fântână mare în Piața Trevi. Mai existase un plan de construcție al unei astfel de fântâni după un proiect de Bernini care fusese amânat în urmă cu un secol după moartea papei Urban al VIII-lea. Salvi și-a construit capodopera pe baza vechiului proiect al lui Bernini. Construcția monumentalei fântâni baroce a fost finalizată abia în anul 1762.