Zbor anulat de Wizz Air, despăgubire de 40.000 de euro pentru un român și familia acestuia

- Conținut sponsorizat -

Mircea Ursuța, un avocat din Oradea, a reușit împreună cu alți trei membri ai familiei să câștige în instanță o sumă impresionantă de peste 40.000 de euro ca despăgubire pentru daune morale și materiale de la compania aeriană low-cost Wizz Air care le-a anulat zborul fără a-i avertiza.

Familia, formată din părinți, un copil de 3 ani și o bunică, a plecat de pe aeroportul din Sibiu spre Madrid pentru a petrece câteva zile de vacanță, și aveau bilete de întoarcere pe aceeași rută.

La întoarcere situația a luat, însă, o întorsătură neașteptată, drept pentru care avocatul orădean a dat Wizz Air în judecată, informează publicația Bihoreanul

Decizia a venit după ce zborul lor de la Madrid (Spania) spre Sibiu a fost anulat fără nicio notificare prealabilă, lăsând familia Ursuța fără asistență sau informații în aeroportul din Madrid.

Familia a fost nevoită să petreacă o noapte în aeroport, dormind pe jos, și să găsească o soluție alternativă pentru a se întoarce acasă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După mai multe telefoane la cei de la Wizz Air, ei au plecat în cele din urmă după 5 zile, cu un zbor nu de la Madrid, ci de la Barcelona și au aterizat la Budapesta, în Ungaria, de unde au închiriat o mașină pentru a ajunge la Oradea.

Mircea Ursuța a descris experiența ca fiind un coșmar, mai ales că a fost nevoit să se descurce fără sprijinul companiei aeriene.

În ciuda numeroaselor reclamații făcute pe site-ul Wizz Air, compania nu a oferit nicio explicație satisfăcătoare sau compensație adecvată, răspunzând doar cu mesaje automate care ofereau apă și sandvișuri.

„Ne-au tratat cu partea dorsală, în bătaie de joc”, a spus orădeanul, care continuă procesul pentru a dubla suma obţinută.

În fața instanței, avocatul a cerut inițial despăgubiri de peste 80.000 de euro

- Continuarea după publicitate -

În final, judecătorii au decis în favoarea familiei Ursuța, acordând 1.185 de euro ca daune materiale, compensații de 1.600 de euro, plus 40.000 de euro pentru daune morale, sumă împărțită egal între cei patru membri ai familiei.

Până în prezent, Wizz Air nu a contestat decizia judecătorilor, fiind obligată să plătească suma impusă pentru daunele morale și materiale cauzate de anularea zborului și lipsa de asistență oferită pasagerilor afectați.

Pasagerii companiilor aeriene care operează în Europa au drepturi la asistenţă şi compensaţii în situaţia anulării, întârzierii prelungite şi redirecţionării zborurilor, conform Regulamentului CE 261/2004, dar şi prin legislaţia din România.

Potrivit art. 3, 7, 8, 9 şi 12 al Regulamentului european, în asemenea situaţii operatorul de transport aerian trebuie să ofere pasagerilor asistenţă constând în asigurarea/decontarea hranei şi cazării, precum şi o compensaţie de 400 euro „pentru toate zborurile intracomunitare de peste 1.500 km” care au fost anulate, întârziate sau redirecţionate după cel puţin o zi de la zborul programat.