Școala Populară APRO, locul unde copiii românilor din Italia vor putea învăța limba, arta, istoria și geografia țării noastre

- Conținut sponsorizat -

Asociația românească APRO din Italia organizează  „Școala Populară APRO”, dedicată copiilor care doresc să învețe limba română și să afle cât mai multe lucruri despre arta, istoria și geografia țării părinților și a bunicilor lor.

Cursurile se vor desfășura online în timpul săptămânii pe platforma WeSchool și se pot înscrie copii români din toată Italia. În fiecare sâmbătă, la Genzano (RM) se vor desfășura atelierele Școlii Populare ARPRO.

Lecțiile de limba română, istorie și geografie, artă și educație în natură vor fi predate cu metode inovative și care se distanțează de metoda de predare unidirecțională. Profesoarele care vor ghida lecțiile interdisciplinare sunt dascăli cu experiență în predarea limbii române în școlile din Italia.

La Școala Populară ARPRO ne dorim ca noua generație de copii români din Italia să aibă ocazia de a descoperi România, pentru a fi mândri de identitatea lor etnică, pentru a învâța cum pot să promoveze țara de origine și pentru a menține relațiile cu membrii familiei din România.

Elevii vor participa la activități în parteneriat cu: Școala Gimnazială „Elena Negri” din Costache Negri (Galați), Școala Gimnazială 188 din București, Școala Gimnazială n. 10 „Dimitrie Sturdza” din Tecuci și Clubul Copiilor din Avrig (Sibiu). Conferințele, realizate în colaborare cu tinerii studenți din Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Italia, vor fi prilej pentru schimb de bune practici și crearea legăturii între copiii români din Italia și sistemul educațional din România.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Școala populară ARPRO s-a dezvoltat pe baza experienței profesorilor în predarea limbii române în școlile din Italia și în urma școlii de vară ARPRO Summer Camp.

„Prin acest proiect ne dorim ca noua generație de copii români din Italia să aibă ocazia de a descoperi România, pentru a fi mândri de identitatea lor etnică, pentru a învăța cum pot să promoveze imaginea României în comunitatea în care trăiesc și pentru a menține relațiile cu membrii familiei din România. De câte ori ai auzit vorbind despre copii care înțeleg limba română, dar le răspund părinților și bunicilor doar în italiană?”, se menționează pe site-ul scoalapoparpro.wordpress.com.

Mai multe informații despre cum va funcționa acest proiect cei interesați vor putea afla joi, 8 octombrie, la ora 19 (ora Italiei) în cadrul unei videoconferințe online organizată pe platforma Zoom, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului online Școala Populară ARPRO – Open Day.

Este de ajuns să vă înscrieți aici: https://bit.ly/2Gw7A4L cu adresa de email sau numărul de telefon și veți primi datele de acces cu o oră înainte de eveniment.

Primul modul se va desfășura în perioada octombrie – noiembrie 2020, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

- Continuarea după publicitate -