S-au întors din străinătate și au deschis „Bici Coffee Bar”, o afacere pe roți

- Conținut sponsorizat -

Marian Casoni și Geanina Bernea, doi tineri români cu ambiții mari, au decis să-și părăsească viața de peste hotare pentru a-și construi propriul vis pe meleagurile natale. După doi ani de muncă în Germania, la un mare retailer de îmbrăcăminte, cei doi și-au unit forțele și entuziasmul pentru a aduce în centrul istoric al orașului Alba Iulia ceva inedit și cu un strop de autenticitate: cafeneaua mobilă „Bici Coffee Bar”.

Povestea lor impresionantă a început cu un vis curajos și a fost relatată de Ziarul Unirea. Marian și Geanina s-au întors în țară cu dorul de casă în suflet, dar și cu un plan bine pus la punct.

„Chiar dacă traiul de acolo și banii pe care îi poți câștiga nu se compară cu țara noastră, tot am decis să ne întoarcem, dintr-un dor mare pentru casă”, mărturisește cuplul.

700-2023072410433
Sursa foto: Ziarul Unirea

Despre decizia lor de a deschide o afacere, Marian a mărturisit: „Cu banii strânși în cei doi ani petrecuți la muncă în străinătate, am decis să punem în aplicare ideea pe care am considerat-o cea mai potrivită pentru societatea noastră grăbită, mereu pe fugă, respectiv o cafenea mobilă.”

Cei doi au reușit să transforme „Bici Coffee Bar” într-un punct de atracție, nu doar pentru localnicii care-și fac plimbarea obișnuită, dar și pentru turiștii aflați în vizită în oraș.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe drumul spre succes, tinerii antreprenori s-au confruntat cu numeroase provocări. „Birocrația, evident”, este răspunsul dat de Marian atunci când este întrebat care a fost partea cea mai grea în deschiderea afacerii.

Cu toate acestea, ei au rămas neclintiți în fața obstacolelor, mărturisind că „nu am renunțat și cu foarte multă răbdare am realizat ceea ce ne-am dorit.”

Cafeneaua „Bici Coffee Bar”, deși mobilă, are un loc permanent în inima orașului Alba Iulia. Acest lucru pare să contrazică conceptul de mobilitate, însă explicația tinerilor antreprenori este simplă:

„La ora 12.00 te duci în fața Catedralei, la 14.00 te duci în fața facultății, dar cei de aici nu funcționează după acest sistem. Pentru a putea sta aici plătim o taxă zilnică, indiferent de numărul de clienți pe care îi avem.”

În ceea ce privește sortimentele de cafea, Geanina ne asigură că au pentru toate vârstele, iar despre prepararea cafelei și a diferitelor sortimente din meniu, ea adaugă: „nu suntem deloc modești și putem spune că avem o experiență lungă în domeniul ospitalității”. Un aspect interesant este faptul că această pasiune comună pentru servirea clienților este cea care i-a adus împreună ca și cuplu.

- Continuarea după publicitate -

Un detaliu pitoresc al afacerii este „Țapul Pablo”, o mascotă care tronează pe bicicletă. Cei doi spun cu un zâmbet pe buze că au refuzat chiar oferte de bani pentru a renunța la el:

„Chiar în prima zi când am deschis, domnul care deține parcul de distracții ne-a ajutat foarte mult și am jucat și eu cu 10 lei la ruleta cu jucării și am prins joker-ul. Așa l-am câștigat pe Țapul Pablo și de atunci am zis că el este norocul meu și trebuie să rămână pe bicicletă.”

Viitorul sună promițător pentru „Bici Coffee Bar”. Plănuiesc să-și deschidă propriul local în timp, dar pentru moment se bucură de succesul pe care l-au obținut cu bicicleta lor atrăgătoare, un magnet pentru turiști și localnici deopotrivă.

Marian și Geanina, cei doi tineri care au îndrăznit să-și urmeze visul, au un mesaj pentru cei care sunt la început de drum și doresc să își deschidă o afacere: „Să aibă multă răbdare și să nu renunțe. Sunt multe hopuri de care se vor lovi, dar dacă își doresc cu adevărat, să meargă până în pânzele albe.”

- Mai multe după publicitate -