Român întors din Italia după 14 ani, și-a deschis o afacere de succes. „Am început singur, după cu frate-miu, un om, încă un om, încă un om”

- Conținut sponsorizat -

Florin Părăuan, un român de 46 de ani revenit acasă după 14 ani petrecuți în Italia, a transformat dorul de familie și experiența dobândită peste hotare într-o afacere de succes la Târgu Lăpuș, județul Maramureș.

img (14)
Florin Părăuan. Sursă foto: observatornews.ro.

A început de unul singur, iar apoi, pas cu pas, și-a mărit echipa, relatează Observator.

„Am început singur când m-am întors, după cu frate-miu, un om, încă un om, încă un om. În fiecare an câte un om şi se creşte, asta e pentru orice mic întreprinzător, să creşti cât mai mare”, a declarat antreprenorul, care deține acum o fabrică de confecții metalice.

Alături de el, tot în Târgu Lăpuș, Paul, fost electrician pe vase de croazieră în Statele Unite ale Americii timp de patru ani, și-a împlinit visul de a reveni în România și de a construi ceva durabil.

La un pas de a pleca definitiv în Danemarca, a ales să investească acasă și a deschis o fabrică de panouri fotovoltaice, devenind unul dintre cei mai de succes antreprenori locali.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu-mi pare rău de nimic, dar întotdeauna în sufletul meu ştiam că mă voi întoarce acasă cândva”, a spus Paul.

Daniel, un alt român întors din diaspora, a revenit cu un capital de 120.000 de euro, bani proveniți inclusiv din fonduri europene.

A pus bazele unei afaceri de familie și, împreună cu soția sa, deține acum singura curățătorie de haine din oraș.

„Avem un orăşel micuţ unde am considerat necesar acest serviciu, care până în momentul deschiderii nu exista.

După ce m-am întors în ţară am lucrat şi în domeniul HORECA unde am văzut necesitatea”, a explicat Daniel.

- Continuarea după publicitate -

Revenirea acestor români în Târgu Lăpuș nu este întâmplătoare. Administrația locală, condusă de primarul Vlad Herman, care a trăit și el patru ani în Statele Unite, a decis să sprijine antreprenorii reveniți acasă prin măsuri concrete.

„La noi nu există termene duse până spre limită sau obstrucţionări. Pentru noi este prioritar ca fiecare investitor din zonă să fie tratat cu respect şi cu rapiditate”, a precizat edilul.

Sprijiniți de facilități fiscale și proceduri birocratice simplificate, dar și de accesul la fonduri europene, tot mai mulți români din diaspora aleg să revină în țară și să contribuie la dezvoltarea economică a orașelor natale.

Târgu Lăpuș devine astfel un exemplu de reintegrare reușită și de revitalizare locală prin antreprenoriat.