Bogdan, mort în Italia încercând să salveze viața unui tânăr de la înec, comemorat de italieni

Bogdan Ștefan Cristoiu, un tânăr de 29 de ani de naționalitate română, a fost comemorat în Italia printr-o placă amplasată pe podul Vittoria din Campo San Martino, provincia Padova din Veneto, locul în care și-a pierdut viața la data de 14 iulie din acest an, într-o încercare eroică de a salva un alt tânăr.

bogdan-1
Bogdan Ștefan Cristoiu, 29 de ani.

Placa, semnată de primarul orașului Curtarolo, Martina Rocchio, și întreaga comunitate, îi aduce un omagiu conaționalului nostru, numindu-l „un exemplu de altruism și curaj într-o societate marcată de indiferență”.

Pe 14 iulie, Bogdan a sărit în apele râului Brenta pentru a-l salva pe Ramesh Ganegedara, un tânăr de 23 de ani din Sri Lanka, sosit recent în Italia în căutarea unei vieți mai bune.

1200-202410281121-01
Tânărul căruia Bogdan a încercat să-i salveze viața.

Din nefericire, ambii și-au pierdut viața, tragedie care a lăsat o profundă impresie în comunitatea din Curtarolo, unde Bogdan era foarte iubit și respectat.

La ceremonie au participat familia și prietenii lui Bogdan, alături de reprezentanți ai autorităților locale, printre care consilierul regional Luciano Sandonà și reprezentanta Provinciei, Eleonora Mosco.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Marco Bisarello, reprezentant al primăriei din Campo San Martino, a mulțumit comunității pentru inițiativă și a menționat că această placă nu este doar un omagiu, ci și un avertisment pentru cei care frecventează zona periculoasă a râului.

„Un gest extrem, curajos, eroic și de dragoste față de un necunoscut”, a subliniat Martina Rocchio, adăugând că se dorește ca această placă să servească drept simbol al pericolului pe care îl reprezintă râul Brenta și că autoritățile sunt hotărâte să caute soluții pentru prevenirea unor astfel de tragedii.

Bogdan era cunoscut pentru spiritul său dinamic, iubind viața și fiind activ în diverse domenii: a lucrat ca ospătar la Caffè Pedrocchi din Padova, a fost curier pentru Amazon și era pasionat de sport, fiind campion internațional la skandenberg.

El a locuit cu părinții, decedați în urmă cu câțiva ani, și alături de care acum își doarme somnul de veci, în localitatea itlaiană Curtarolo.

Se mutase la Villanova di Camposampiero, unde și-a cumpărat o casă, dar în Curtarolo rămăsese cu multe prietenii și amintiri frumoase.

- Continuarea după publicitate -

Instituțiile și societatea civilă nu uită acțiunea sa curajoasă și lipsită de temeri. Cu câteva săptămâni în urmă, la sediul Regiunii Veneto, familia sa, prezentă și ieri, a primit un omagiu pentru valoarea civică a gestului lui Bogdan prin intermediul consilierului regional Luciano Sandonà, care a ținut să fie prezent la această comemorare și care locuiește în apropierea acelui sector al râului, cunoscut, din păcate, pentru numeroase tragedii.

Prin gestul său eroic, tânărul român a devenit un simbol de curaj și sacrificiu în comunitatea italiană, iar memoria lui va rămâne vie în inimile celor care l-au cunoscut și iubit.

- Mai multe după publicitate -