Maria, badantă în Italia, moartă când se întorcea acasă după o noapte de muncă. Rezultatul autopsiei

O femeie româncă, Maria Smical, în vârstă de 63 de ani și bine cunoscută în comunitatea din Formia, provincia Latina din Italia, și-a pierdut viața în dimineața zilei de 23 octombrie 2024, în urma unui accident rutier petrecut pe drumul Variante Formia-Garigliano, în zona Acqualonga.

Incidentul a avut loc în jurul orei 7:00, în timp ce Maria se întorcea acasă pe jos, după o noapte de muncă.

Potrivit anchetei preliminare, Maria a fost lovită de un autoturism Audi scăpat de sub control, condus de un militar american, J. P. C. C., în vârstă de 42 de ani, de origine portoricană, aflat în serviciu la baza NATO de la Gaeta, la bordul navei USS Mount Whitney.

Conducătorul auto nu a observat că a lovit-o pe conaționala noastră și a părăsit locul accidentului, lăsând victima într-un șanț de lângă drum, fără a-i acorda ajutor.

După câteva zeci de metri, mașina condusă de militarul american a încercat o depășire riscantă a unei mașini Fiat, condusă de o femeie.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Manevra periculoasă a dus la coliziunea mașinii Audi cu parapetul de protecție, provocând rănirea ambilor șoferi.

Autopsia efectuată sâmbătă, 26 octombrie, la morga spitalului „Santa Scolastica” din Cassino a confirmat cauza decesului Mariei, aducând noi detalii pentru anchetatori și familia îndurerată

Ea a decedat din cauza rănilor grave suferite în urma impactului cu autoturismul.

În prezent, șoferul este investigat pentru omucidere rutieră, cu agravanta părăsirii locului accidentului.

Familia Mariei, sprijinită de un consilier al asociației Studio3A-Valore, specializată în despăgubiri și protecția drepturilor cetățenilor, solicită clarificarea completă a circumstanțelor acestui tragic eveniment și obținerea justiției pentru pierderea suferită.

- Continuarea după publicitate -

Decesul Mariei Smical a provocat un val de tristețe în rândul locuitorilor din Formia, unde aceasta era apreciată nu doar pentru munca sa ca îngrijitoare, dar și pentru personalitatea ei caldă și prietenoasă.

Comunitatea locală aduce un omagiu amintirii sale și atrage atenția asupra pericolelor existente pe șoseaua Formia-Garigliano, un drum cunoscut pentru frecvența accidentelor grave.

- Mai multe după publicitate -