Coșmarul unei badante românce din Italia, care a durat ani de zile. Acuzată că a bătut bătrâna asistată, declarată nevinovată după 8 ani

O badantă româncă din Italia, în vârstă de 50 de ani, a fost achitată de acuzațiile de violență domestică după opt ani de procese, timp în care viața sa a fost marcată de dificultăți și incertitudini.

Femeia fusese acuzată că ar fi abuzat fizic o vârstnică de 90 de ani, pe care o îngrijea în orașul italian Veneția.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit ziarului Il Gazzettino, conaționala noastră era acuzată că ar fi lovit-o pe bătrână cu palmele și picioarele și ar fi amenințat-o că o va trage de păr și de limbă dacă ar fi spus ceva fiicei sale despre suferințele îndurate.

Suspiciunile fiicei au apărut în urma unor răni neexplicate observate la mama sa. Astfel, aceasta a apelat în 2016 la serviciile unei femei, detectiv privat, pentru a investiga situația.

Înregistrările ambientale realizate de detectiv au fost prezentate ca dovadă a abuzurilor, ceea ce a dus la o plângere împotriva badantei românce și la impunerea unei măsuri de restricție care o obliga să locuiască în Marghera și îi interzicea să ia legătura cu asistata, care ulterior a fost mutată într-un azil.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procesul, marcat de numeroase complicații, a implicat schimbarea a trei judecători și doi procurori și audierea a aproximativ 20 de martori, inclusiv asistente sociale din cadrul Primăriei, care au declarat că nu au găsit dovezi care să confirme abuzurile reclamate.

Pe lângă acestea, apărării i-au fost prezentate și alte elemente ce au schițat o imagine diferită asupra condițiilor de viață ale vârstnicei.

În pofida solicitării procurorului Daniela Moroni de condamnare a îngrijitoarei, judecătoarea Francesca Zancan a decis achitarea acesteia.

Mai mult, Zancan a dispus transmiterea dosarului către Parchet pentru a investiga eventualele responsabilități ale fiicei vârstnicei și ale detectivului particular în legătură cu acuzațiile aduse.

- Continuarea după publicitate -

După opt ani de incertitudini, îngrijitoarea româncă a fost, în sfârșit, declarată nevinovată, încheindu-se astfel un capitol dureros marcat de acuzații și un lung proces juridic.

- Mai multe după publicitate -