Trupul neînsuflețit al românului din Italia, mort în brațele partenerei sale, va fi condus pe ultimul drum spre pământul natal

Daniel Popa, românul în vârstă de 54 de ani, stabilit în localitatea italiană Sarzana, provincia La Spezia din Liguria, care a decedat în mod neașteptat în urmă cu câteva zile, va fi condus pe ultimul drum spre pământul natal în următoarele zile, înmormântarea urmând să aibă loc joi, 24 octombrie 2024.

daniel-202410162141-1
Daniel Popa. Sursă foto: Carmen Scalicău.

Potrivit celor relatate de partenera conaționalului nostru, Carmen Scalicău, autoritățile italiene au efectuat autopsia asupra trupului neînsuflețit, dar rezultatele vor sosi abia peste 20 de zile.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, trupul a fost eliberat de Parchet în vederea înmormântării și a fost depus în jurul orei 11:00 de astăzi la obituarul din Sarzana, unde mâine, între orele 08:00 și 18:00, persoanele care l-au cunoscut și îndrăgit vor putea să-i aducă un ultim omagiu bărbatului român.

Plecarea către România, în schimb, este programată pentru ziua de luni, 21 octombrie, urmând să ajungă în țară în seara zilei de marți.

„Priveghiul va avea loc apoi în cursul zilei de miercuri, la capela bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Berca, județul Buzău, iar înmormântarea va avea loc joi, 24 octombrie, la cimitirul din satul Pleșești, în aceeași comună”, a mai transmis Carmen.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
carmen-20241013-2
Carmen Scalicău.

Daniel, originar din comuna Colți, județul Buzău, locuia în Italia de peste două decenii și era cunoscut și apreciat pentru activitatea sa ca meseriaș în marmură, având o activitate proprie.

Potrivit mărturiilor oferite de Carmen, Daniel suferea de dureri musculare înainte de tragedie, simptome pe care le-au atribuit unei banale gripe. Apoi, din senin, Daniel s-a prăbușit la podea și nu a mai dat niciun semn de viață.

„În timp ce făceam ceaiul, în jurul orei 04:00 dimineața, a căzut brusc din picioare pe podea și nici n-a mai apucat să mai zică nimic”, a declarat Carmen.

Serviciile de urgență au fost alertate imediat, iar ambulanța a ajuns la fața locului în numai 7 minute, dar eforturile paramedicilor au fost în zadar.

- Continuarea după publicitate -

„Personalul medical mi-a spus că practic i-a explodat inima și nu mai este nimic de făcut”, a precizat partenera lui, în lacrimi.

Decesul lui Daniel Popa vine la doar trei ani după ce acesta și-a pierdut sora și tatăl, ambii decedați la scurt timp unul după celălalt din cauza infecției cu COVID-19.

Mama sa, în vârstă de 85 de ani, va fi nevoită acum să-și înmormânteze al doilea și ultimul fiu.

De asemenea, Daniel lasă în urmă și propria fiică de 30 de ani, care trăiește în România și care urma să fie supusă unei operații chirurgicale foarte importante, pe care a amânat-o la aflarea acestei vești.

- Continuarea după publicitate -

În cursul zilei de miercuri, aproximativ 30 de persoane au venit la locuința lui din Sarzana pentru a aduce un ultim omagiu și pentru a oferi sprijin moral partenerei sale.

„Era un partener extraordinar. Mă gândeam astăzi cât de puține femei au norocul să întâlnească așa un bărbat și eu am putut să mă bucur de prezența lui din plin. Era iubit de toată lumea, era prieten cu toți și un muncitor desăvârșit, căutat de toată lumea din zonă”, a povestit Carmen.

Cu doar zece zile înainte de tragedie, Daniel participase la nunta fiicei partenerei sale, pe care a condus-o chiar el la altar, în cadrul unui eveniment care părea să prevestească o perioadă de bucurie pentru familie. Acum, însă, aceasta este marcată de o pierdere imensă.

Tragedia care a lovit familia și prietenii lui Daniel Popa a lăsat o comunitate întreagă îndurerată, iar cei care l-au cunoscut îl vor păstra în amintire ca pe un om dedicat, iubit și respectat de toți.

daniel-202410162141-2
Daniel Popa. Sursă foto: Carmen Scalicău.
- Mai multe după publicitate -