Zboruri din Italia spre România, suspendate în sezonul de iarnă. Lista cu rutele afectate

Compania aeriană italiană Aeroitalia a anunțat suspendarea tuturor zborurilor către România începând din luna noiembrie a acestui an, invocând creșterea cererii pe piața internă a Italiei drept motiv pentru această decizie.

Conform unui comunicat oficial emis de Aeroitalia, compania va înceta temporar să opereze pe aeroporturile din București și Bacău, urmând să reia zborurile în mod regulat la sfârșitul lunii martie 2025.

- Continuarea după publicitate -

„Această alegere strategică permite realocarea resurselor pentru a răspunde cererii în creștere a pieței interne italiene,” au transmis reprezentanții companiei.

Suspendarea afectează următoarele rute:

  • Roma Fiumicino – București Otopeni
  • Roma Fiumicino – Bacău
  • Bergamo Orio al Serio – Bacău
  • Cuneo Levaldigi – Bacău.

Măsura a venit ca o surpriză pentru pasagerii care aveau planificate călătorii în această perioadă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma anunțului Aeroitalia, compania low-cost Wizz Air a reacționat prompt, oferind tarife speciale pentru călătorii afectați de suspendarea rutelor.

Wizz Air a anunțat prețuri reduse pe rutele dintre Roma și București, precum și între Bergamo și Bacău, pentru a veni în sprijinul pasagerilor.

De exemplu, biletele de la Roma Fiumicino la Bacău sunt disponibile la prețul de 24,99 euro, de la Bacău la Bergamo Orio al Serio la 14,99 euro, iar de la București la Roma Fiumicino tot la 24,99 euro.

„În urma suspendării bruște a serviciilor Aeroitalia către România de la două huburi importante precum Roma și Bergamo, Wizz Air intervine din nou ca o soluție pentru călătorii ale căror planuri au fost perturbate de aceste anulări.

- Continuarea după publicitate -

România este o destinație cheie pentru călători, iar obiectivul nostru este să ne asigurăm că pasagerii afectați de suspendarea rutelor Aeroitalia își pot menține planurile importante de călătorie în această perioadă marcată de o cerere ridicată,” a declarat Janos Pal, Director de optimizare a veniturilor în cadrul Wizz Air.

Tarifele speciale sunt disponibile pentru călătoriile efectuate între 4 și 30 noiembrie, în funcție de disponibilitatea locurilor.

Rezervările pot fi efectuate de pe site-ul oficial al companiei Wizz Air.

- Mai multe după publicitate -