Badantă româncă din Italia, filmată în timp ce bătea bătrânul, condamnată la ani grei de închisoare

Gina Daniela Iacob, o femeie în vârstă de 55 de ani și de naționalitate română, a fost condamnată în Italia la cinci ani și patru luni de închisoare pentru violențe asupra unui bătrân de 75 de ani pe care trebuia să îl îngrijească în Roma, capitala acestei țări.

Timp de mai multe luni la rând, relatează ziarul Corriere della Sera, badanta româncă l-a insultat, l-a lovit și l-a umilit pe pensionarul italian, situația fiind agravată începând cu vara anului 2023.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul a ieșit la iveală după ce fiicele victimei au instalat camere de supraveghere în locuința tatălui lor, în luna ianuarie, pentru a investiga suspiciunile legate de comportamentul îngrijitoarei.

Conform celor descoperite de anchetatori, înregistrările video nu au oferit inițial dovezi clare ale violențelor, iar pe corpul bătrânului nu au fost descoperite semne evidente de abuz.

Situația s-a schimbat cu numai câteva zile înainte de arestarea femeii, când fiicele au descărcat noi înregistrări ce surprindeau clar abuzurile.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-unul dintre episoadele înregistrate, Gina Daniela Iacob poate fi observată cum îl trage pe bărbat de păr și îi lovește capul de bara patului, în timp ce îi adresează insulte.

„Mi-e scârbă de tine. Dacă îți spun să stai nemișcat, trebuie să o faci”, i-a strigat aceasta de mai multe ori, potrivit înregistrărilor.

Bătrânul, fiind imobilizat la pat din cauza unei invalidități, era supus în mod constant unor astfel de tratamente, iar îngrijitoarea nu-i permitea să se miște, repetându-i: „Trebuie să stai nemișcat”.

Investigația a fost susținută și de mărturiile vecinilor, care au relatat că în locuința bătrânului se auzeau frecvent plânsete și strigăte, semne clare ale abuzurilor la care acesta era supus.

- Continuarea după publicitate -

Deși rudele bărbatului nu s-au constituit părți civile în proces, dorința lor principală a fost oprirea agresiunilor.

Sentința a fost pronunțată de judecătoarea Elvira Tamburelli, care a acceptat cererea de condamnare formulată de procurorul Edoardo De Santis.

Gina Daniela Iacob se află în arest la domiciliu din data de 25 februarie 2024, iar decizia instanței, pronunțată joi, 17 octombrie 2024, vine ca urmare a unei proceduri accelerate.

- Mai multe după publicitate -