O badantă din Italia a renunțat la 400.000 de euro pentru a nu ajunge la închisoare

Două femei din Biella, regiunea Piemont, care au fost acuzate că au profitat de o pensionară vulnerabilă, au fost achitate de judecător după retragerea plângerii de către rudele bătrânei.

Cele două, apărate de avocații Sergio Gronda și Roberto Gatti, au fost denunțate de rudele unei femei în vârstă de 79 de ani care a decedat, relatează La Stampa.

- Continuarea după publicitate -

Una dintre acuzate era îngrijitoarea bătrânei, în timp ce cealaltă era o voluntară care îi oferea pensionarei ajutor și companie.

Îngrijitoarea primise din partea femeii decedate o procură care îi permitea să gestioneze conturile bancare ale acesteia.

Se presupune că ar fi folosit o parte din bani pentru nevoi personale, având probleme cu jocurile de noroc.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, atât îngrijitoarea, cât și voluntara fuseseră incluse în testamentul bătrânei, fiecare urmând să primească un sfert din moștenire.

În plus, îngrijitoarea fusese desemnată beneficiara unei polițe de asigurare de viață în valoare de 400.000 de euro, încheiată cu un an înainte de moartea femeii.

Plângerea a fost retrasă de rudele pensionarei decedate după ce îngrijitoarea a returnat o sumă mică de bani, câteva mii de euro, care fusese folosiți necorespunzător, și după ce ambele femei au renunțat la suma considerabilă din asigurarea de viață.

Aceste gesturi au fost decisive în hotărârea de achitare pronunțată de judecător.

- Mai multe după publicitate -