Pedeapsa primită de italianul care și-a ucis soția româncă și pe fiica acesteia. Procurorii au cerut închisoare pe viață

Salvatore Montefusco, bărbatul italian în vârstă de 71 de ani care și-a ucis fără milă soția româncă și pe fiica acesteia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptele sale.

montefusco-202410101053-0
Salvatore Montefusco.

Gabriela Trandafir, în vârstă de 47 de ani și fiica sa, Renata, de 22 de ani, au fost ucise la data de 13 iunie 2022, când Montefusco le-a împușcat mortal în casa lor din localitatea Castelfranco Emilia, provincia italiană Modena din Emilia-Romagna.

- Continuarea după publicitate -

Sentința a fost pronunțată în cursul zilei de ieri, 9 octombrie 2024, de către Curtea cu Jurați din Modena, după aproape cinci ore de deliberări, sub conducerea judecătoarei Ester Russo.

Gabriela-Trandafir-e-la-figlia-Renata-800x800
Renata, în stânga, și mama ei, Gabriela, în dreapta.

Deși procurorii au cerut pedeapsa cu închisoarea pe viață, instanța a hotărât o condamnare la numai 30 de ani, excluzând circumstanțele agravante ale cruzimii și premeditării.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În schimb, i-au fost acordate atenuante generale, echivalente cu celelalte agravante care i-au fost imputate, inclusiv comiterea de rele tratamente, faptul că a ucis-o pe soția sa și că a comis crima în prezența minorilor.

Singurul supraviețuitor al familiei, Salvatore Junior, fiul pe care Gabriela l-a avut din relația cu Montefusco și care avea 17 ani la data crimei, a fost martor la evenimentul tragic.

Sora Gabrielei Trandafir, Elena, ne-a declarat prin telefon că este foarte dezamăgită de această sentință și că va continua să lupte până când criminalul va primi pedeaspa bine-meritată.

„Este posibil să facă mai puțin de 10 ani cu această sentință”, a spus Elena, precizând că urmează să discute cu avocații pentru a vedea ce căi mai are pentru a ataca această sentință.

Legea din Italia spune că decizia tribunalului mai poate fi atacată la Curtea Penală cu Jurați de Apel și, în ultimă instanță, la Curtea de Casație.

- Continuarea după publicitate -

Montefusco a fost condamnat totodată și la cinci ani de libertate supravegheată după executarea pedepsei și va trebui să plătească un milion de euro drept despăgubire fiului său, care a fost parte civilă în proces.

În ceea ce privește despăgubirile pentru frații, surorile și mama Gabrielei Trandafir, acestea vor fi stabilite într-un proces civil separat.