Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, premiată cu titlul „Ambasadorul Anului 2024” în această țară

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a fost desemnată „Ambasadorul Anului 2024” în Italia, o distincție prestigioasă oferită în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Senatului Republicii Italiene.

IMG_9659-1-scaled-e1703167295224
Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Italia. Sursă foto: gazzettadiplomatica.it.

Premiul, acordat de publicația „Gazzetta Diplomatica”, este dedicat memoriei ambasadorului italian Giovanni Jannuzzi și reprezintă o recunoaștere a activității diplomatice de excepție.

- Continuarea după publicitate -

Distincția „Ambasadorul Anului” este oferită în urma votului unui juriu format din ambasadori italieni, senatori, deputați, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai presei din Italia.

În cadrul conferinței, printre cei care au luat cuvântul s-au numărat directorul „Gazzetta Diplomatica”, Marco Finelli, senatorul Andrea de Priamo, ambasadorul Stefano Benazzo, președintele juriului, deputatul Roberto Traversi, ambasadorul Bruno Scapini și Renata Jannuzzi, fiica regretatului ambasador Giovanni Jannuzzi.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceremonia oficială de premiere va avea loc la data de 14 noiembrie la Campidoglio, sediul Primăriei din Roma, ocazie cu care vor fi recunoscute și alte contribuții ale diplomaților care activează în Italia.

Această distincție reprezintă un moment de succes pentru Gabriela Dancău, subliniind impactul pozitiv al diplomației române în Italia și colaborarea fructuoasă între cele două țări.