Pilotul unui avion plin cu pasageri a murit în timpul zborului. Aterizare de urgență pe un alt aeroport

Ilcehin Pehlivan, în vârstă de 59 de ani, căpitan al unui zbor operat de compania aeriană Turkish Airlines de la Seattle, SUA, spre Istanbul, în Turcia, a decedat în timpul zborului, ceea ce a determinat o aterizare de urgență la aeroportul John F. Kennedy din New York.

Incidentul s-a petrecut după ce pilotul a pierdut cunoștința în timpul zborului, relatează The Guardian, iar intervențiile medicale inițiale la bord nu au reușit să-l resusciteze.

- Continuarea după publicitate -

Zborul, identificat drept 8JK și operat de un Airbus A350-900, a aterizat în siguranță în jurul orei 06:00, potrivit Administrației Federale a Aviației (FAA).

Copilotul a preluat comanda avionului și a efectuat aterizarea fără alte incidente.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ilcehin Pehlivan lucra pentru Turkish Airlines din 2007, iar compania aeriană a confirmat că acesta trecuse cu succes un control medical de rutină în luna martie, fără a se identifica probleme de sănătate care ar fi putut afecta capacitatea sa de a pilota.

„Ca Turkish Airlines, resimțim profund pierderea căpitanului nostru și transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate, colegilor săi și tuturor celor dragi”, a declarat compania într-un comunicat oficial.

Pasagerii aflați la bord urmează să fie redirecționați către Istanbul de pe aeroportul JFK, potrivit informațiilor furnizate de companie.

Conform reglementărilor FAA, în cabina de pilotaj trebuie să se afle doi membri ai echipajului în orice moment, iar piloții cu vârsta peste 40 de ani trebuie să efectueze două examinări medicale pe an.

Într-un incident similar, în 2015, un pilot al American Airlines a decedat după ce s-a simțit rău în timpul unui zbor de noapte de la Phoenix la Boston.