Badantă acuzată în Italia că a ucis bătrâna: „Da, sunt o hoață, dar nu o criminală”

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Badanta ucraineană, în vârstă de 28 de ani, acuzată în Italia de uciderea Rosannei Aber, o femeie în vârstă de 77 de ani, a susținut în timpul procesului că este vinovată doar pentru furt, nu pentru crimă. „Puteți să spuneți că sunt o hoață, dar nu și o criminală”, a declarat ea, conform Corriere della Sera.

Incidentul tragic a avut loc pe 22 aprilie 2022, când Rosanna Aber a fost găsită moartă după ce a căzut de la fereastra locuinței sale din Colognola, o suburbie a orașului Bergamo.

- Continuarea după publicitate -

În cadrul procesului, badanta originară din Ucraina și-a recunoscut dependența de jocurile de noroc și a admis că a sustras 2.000 de euro din contul pensionarei, fără știrea acesteia, folosind cardul de bancomat al acesteia.

În trecut, ea furase și de la alte persoane, inclusiv 4.000 de euro de la partenerul ei, conform declarațiilor mamei sale, care a fost chemată să depună mărturie. De asemenea, a fost implicată într-un alt furt, de această dată la un bar unde lucra ca femeie de serviciu.

Cu toate acestea, tânăra îngrijitoare neagă categoric acuzațiile de crimă. Ea a povestit că în ziua incidentului, se afla în bucătărie când a auzit un țipăt, moment în care a mers să o caute pe Rosanna Aber:

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eram în bucătărie și beam un pahar cu apă când am auzit un țipăt. Am mers în sufragerie, apoi în camera soțului ei, și în cele din urmă m-am uitat pe fereastră, unde am văzut corpul căzut la pământ,” a declarat în fața instanței.

Cu toate acestea, un martor a susținut că a auzit o ceartă puternică între cele două înainte de moartea victimei, însă ucraineanca a respins acest lucru, întrebând cum de nimeni altcineva din clădire nu a auzit conflictul.

Apărarea, reprezentată de avocații Enrico Pelillo și Andrea Pezzotta, s-a concentrat pe aspecte tehnice legate de circumstanțele căderii.

Expertul angajat de apărare, inginerul Luigi Fiumana, a susținut că, dacă acuzata ar fi ridicat-o pe Rosanna Aber și ar fi aruncat-o de la fereastră, aceasta s-ar fi agățat de ea pentru a se salva.

De asemenea, analiza biologică nu a găsit urme de ADN ale acuzatei sub unghiile victimei, ceea ce ar fi putut indica o luptă. Expertiza apărării sugerează că victima ar fi căzut accidental în timp ce încerca să repare cureaua blocată a ruloului din exteriorul ferestrei.

- Continuarea după publicitate -

Procurorii au respins această ipoteză, considerând-o nesusținută științific. Procesul va continua, iar următoarea fază de dezbateri va avea loc pe 26 noiembrie.