Durere nemărginită pentru doi părinți români din Italia. Fiul de 19 ani le-a murit și acum cer să se facă dreptate

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Părinții unui tânăr de 19 ani, de naționalitate română și rezident în localitatea Sant’Elia Fiumerapido, provincia Frosinone din Lazio, au depus o plângere în urma decesului acestuia, care a survenit în vara trecută în urma unei crize respiratorii.

Părinții băiatului, grav bolnav, suspectează o posibilă neglijență din partea medicilor care l-au tratat, informează site-ul local de știri frosinonenews.eu într-un articol publicat astăzi, 5 octombrie 2024.

- Continuarea după publicitate -

Plângerea a fost depusă la trei săptămâni după deces, în luna august, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale morții tânărului.

În prezent, ancheta este îndreptată împotriva unor persoane necunoscute.

Primele cercetări efectuate de procurorii din Cassino au scos la iveală faptul că tânărul s-a prezentat de mai multe ori la secția Urgențe a spitalului din Cassino, acuzând dificultăți respiratorii severe.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta se concentrează acum pe verificarea modului în care au fost gestionate aceste vizite medicale, urmând să fie stabilit dacă tânărul a fost internat corespunzător sau dacă a fost externat, precum și motivele care au stat la baza deciziilor medicale.

Părinții, profund afectați de pierderea suferită, refuză să accepte moartea tânărului fără a înțelege dacă aceasta putea fi prevenită și cere clarificări cu privire la tratamentul medical oferit.