Italia: Româncă beată la volan și cu permisul expirat, pierde controlul mașinii și provoacă un accident

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Un accident care putea avea consecințe tragice a avut loc joi dimineață în localitatea San Lazzaro, de lângă orașul italian Bologna.

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 53 de ani, aflată la volanul unei mașini, s-a izbit violent de un camion parcat, în timp ce conducea sub influența alcoolului și cu permisul expirat, informează Il Resto del Carlino.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul s-a petrecut pe via Caselle, în apropierea intersecției cu via Zucchi

Potrivit informațiilor oferite de autorități, șoferința româncă a încercat să vireze brusc pentru a intra pe o stradă privată, dar a pierdut controlul mașinii și a lovit frontal un camion parcat.

Impactul a fost atât de puternic încât a necesitat intervenția de urgență a pompierilor pentru a o elibera din vehiculul avariat.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2024-10-05_13-19-26
Sursa foto: Il Resto del Carlino

Femeia a suferit din fericire doar contuzii ușoare, primind îngrijiri medicale la fața locului din partea echipajelor de la Ambulanță.

Cu toate acestea, situația a devenit și mai gravă când polițiștii locali, ajunși la locul accidentului pentru investigații, au constatat că aceasta prezenta semne evidente de ebrietate.

După ce a fost testată cu etilotestul, s-a descoperit că nivelul de alcool în sânge era de 2,99 grame pe litru, de aproape șase ori peste limita legală de 0,5 grame pe litru. Un al doilea test a confirmat un rezultat similar, cu o valoare de 2,80 grame pe litru.

În urma incidentului, femeii i-a fost retras permisul de conducere, care, de altfel, expirase.

Poliția a subliniat că, deși acest accident s-a soldat doar cu pagube materiale și răni minore, impactul putea fi mult mai grav, având în vedere starea de ebrietate a șoferiței și circumstanțele în care s-a produs coliziunea.