Tânăr din Italia: „Câștig 10.000 de euro pe lună făcând această muncă. Mulți ne compară cu Martorii lui Iehova”

Piero Cottu, un agent de vânzări din Italia cu peste 2.000 de contracte la activ, împreună cu colegii săi din echipa Folletto, continuă să domine piața printr-o combinație de răbdare, perseverență și tact.

66fef5dd7e86f
Piero Cottu, 32 de ani. Sursă foto: corriere.it.

La doar 32 de ani, originar din Ollolai, Sardinia, Cottu povestește cum a început cu scepticism această carieră, doar pentru a deveni unul dintre cei mai performanți vânzători ai companiei Vorwerk.

- Continuarea după publicitate -

„Am vândut 42 de aparate în prima lună, iar în a doua, 50. Soția mi-a spus că mă lasă dacă nu continui,” a mărturisit el pentru ziarul Corriere della Sera.

Deși vânzările pot aduce până la 10.000 de euro pe lună, acest succes nu vine ușor. Echipa se întâlnește la ora 9:30 la un bar din Rho, lângă Milano, pentru a-și stabili obiectivele: minim 40 de contracte pe lună.

„Trebuie să convingem ambele părți dintr-o familie, soț și soție, altfel nu facem nimic,” a mai explicat tânărul italian.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tactica principală? Demonstrațiile. „Trebuie să faci cel puțin trei pe zi pentru a asigura o vânzare”, a spus el.

66feeebb21c85
Piero și o clientă în timpul unei demonstrații. Sursă foto: corriere.it.

Procesul începe prin depășirea barierelor inițiale, cum ar fi interfonul sau suspiciunea oamenilor de la ușă.

„Ne prezentăm ca reprezentanți Vorwerk, dar majoritatea știu despre ce e vorba când spunem ‘Folletto’ – mulți asociază insistența noastră cu cea a altor grupuri bine cunoscute, cum ar fi Martorii lui Iehova”, a adăugat Cottu.

Una dintre provocările acestei meserii este respingerea frecventă. „Oamenii ne tratează ca pe niște delincvenți, dar noi doar ne facem treaba,” a mai spus el.

În cazuri mai extreme, pericolele pot escalada: „Un coleg a fost amenințat cu o armă și a cumpărat două aparate pentru a evita problemele”, povestește Cottu.

- Continuarea după publicitate -

Ziua de muncă continuă cu demonstrații în casele clienților. Un exemplu este vizita la familia Arianna din Milano, unde Cottu își face demonstrația folosind pangrattato și făină pentru a arăta eficiența aspiratorului.

„Fiecare an pierdem cinci kilograme de piele moartă, și unde credeți că ajunge? Pe saltele!,” a argumentat el, stârnind interesul clientei.

În ciuda succesului relativ, clienții pot ezita dacă nu iau decizia împreună cu partenerii lor.

„Trebuie să fii atent, nu poți forța prea mult pentru că există riscul ca ei să se răzgândească în termenul legal de 14 zile”, a explicat bărbatul, adăugând că în medie, unul din 10 contracte este anulat.

Echipa se întâlnește la prânz pentru a face bilanțul. Colegul lui Piero, Francesco Deodato, cu 18 ani de experiență, a reușit deja să vândă două aparate dimineața.

- Continuarea după publicitate -

„A face această muncă este ca și cum ai juca pe o scenă de teatru,” spune el, subliniind că deși poate fi obositor, sentimentul de triumf la încheierea unei vânzări este inegalabil.

După-amiaza se încheie cu succes la familia Alessia și Daniele, care, după îndelungi negocieri, cumpără aparatele dorite.

„Aici este toată adrenalina,” a spus Cottu la finalul zilei. „Nu aș putea niciodată să lucrez la un birou. Satisfacția supremă vine atunci când transformi un ‘nu’ ferm într-un ‘da’ entuziast.”

Aceasta este rutina zilnică a unei echipe care, prin rezistență și capacitatea de a se adapta la personalitățile clienților, face ca aspiratoarele Folletto să fie vândute în mii de case din Italia.

Trimite mai departe