Loredana, românca din Italia care dă o nouă viață magazinelor sortite dispariției. Conceptul său „Casa și magazinul” i-a impresionat pe italieni

Loredana Burlacu, o româncă în vârstă de 39 de ani, a devenit un exemplu de succes în Italia, revitalizând afaceri tradiționale care păreau sortite dispariției.

1200-20241004124533
Loredana Burlacu, 39 de ani. Sursă foto: Il Resto del Carlino.

Rezidentă în Ferrara, provincia cu același nume din Emili-Romagna, unde s-a stabilit din dragoste pentru soțul ei italian, Loredana a reușit să redeschidă și să aducă la viață magazine locale vechi, într-o perioadă în care multe dintre ele au fost nevoite să închidă, relatează Il Resto del Carlino.

- Continuarea după publicitate -

Loredana a început acest drum în 2018, când, la Ravalle (o zonă periferică din Ferrara), a preluat conducerea unui magazin de cartier după ce fostul proprietar s-a pensionat.

„Căutam un loc de muncă, iar fiul meu avea trei ani. Inițial, intenționam să lucrez doar cinci ore pe zi, ca să am timp pentru familie. Dar aceste cinci ore s-au transformat într-o zi întreagă”, povestește ea.

Cu toate că nu avea experiență în gestionarea unui magazin, Loredana a învățat din mers.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Când am tăiat panglica inaugurării, nu știam nici măcar cum să tai un prosciutto”, spune ea, adăugând că sprijinul localnicilor din Ravalle a fost esențial pentru succesul ei.

„Le sunt recunoscătoare pentru că m-au sprijinit și au avut răbdare cu mine.”

Acum, Loredana nu doar că menține în viață magazinele tradiționale, dar creează și locuri de muncă.

„Am două angajate la Ravalle, fete care locuiesc în sat, și alte două la Francolino, unde am deschis recent al doilea magazin”, spune ea, subliniind importanța angajării localnicilor.

La Francolino, Loredana a preluat un minimarket care fusese închis după ce două familii și-au încercat rând pe rând norocul cu această afacere.

- Continuarea după publicitate -

Ea a reușit să-l redeschidă și să-l transforme într-un centru esențial pentru comunitatea locală.

„Suntem deschiși de luni până sâmbătă, de la 7 dimineața până la 13, iar miercuri, joi și vineri, suntem deschiși și după-amiaza”, a precizat ea.

În plus, Loredana oferă ocazional și servicii de livrare la domiciliu pentru persoanele vârstnice care nu se pot deplasa.

Ambițiile antreprenoarei nu se opresc aici: „Am deja în vedere o altă localitate unde nu mai există niciun magazin. Voi ajunge și acolo cu magazinele mele de altădată”, a declarat ea, determinată să extindă conceptul său „Casa și magazinul” în alte zone rurale care riscă să rămână fără servicii esențiale.

Loredana Burlacu este acum cetățean italian și continuă să-și dezvolte afacerea cu aceeași pasiune care a făcut-o să câștige respectul și aprecierea comunităților în care activează.

Trimite mai departe