Româncă din Italia, care și-a ucis vecina pentru că făcea prea mult zgomot, condamnată la aproape 10 ani de închisoare

Georgeta Colesnicenco, o fostă modelă româncă în vârstă de 50 de ani, a fost condamnată de Curtea de Apel din Italia la nouă ani și patru luni de închisoare pentru omorul columbienei Sandra Garcia Rios, de 42 de ani.

Incidentul tragic a avut loc pe 3 februarie 2021, când Garcia Rios a fost înjunghiată mortal în abdomen în timpul unei dispute dintr-un bloc de locuințe din Catania.

- Continuarea după publicitate -

Tragedia a avut loc după o ceartă creată de zgomotul din apartament făcut de victimă împreună cu alți membri ai familiei, relatează Catania Today.

Românca s-a apărat în fața instanței spunând că a fost legitimă apărare și că vecina sa a intrat în casa ei, a lovit-o împreună cu alți doi bărbați, iar gestul ei a fost de legitimă apărare.

Inițial, pe 22 iunie 2023, Georgeta C. fusese condamnată la doar doi ani de închisoare, după ce judecătorul de primă instanță a reîncadrat fapta din omor în exces de legitimă apărare.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cadrul acestui prim proces, pedeapsa fusese aproape în totalitate executată, însă decizia Curții de Apel a schimbat semnificativ situația.

Tribunalul a ținut cont de anumite circumstanțe atenuante, precum starea de instabilitate mintală a femeii românce, dar a decis totuși să-i înăsprească pedeapsa.

Apărătorul Georgetei Colesnicenco, avocatul Pietro Ivan Maravigna, a exprimat surprinderea sa față de această sentință, subliniind că chiar procurorul solicitase o reducere a pedepsei, invocând faptul că inculpata ar fi acționat sub efectul stării de furie cauzate de un atac anterior.

„Ca simplu cetățean, consider că această sentință transmite un semnal greșit către comunitate, adică dacă cineva intră cu forța în casa dumneavoastră, mai bine întrebați-l dacă dorește un ceai sau o bere decât să reacționați”, a comentat avocatul. Acesta a anunțat că va face apel la Curtea de Casație.

Curtea de Apel a recunoscut și o despăgubire provizorie pentru membrii familiei victimei, respectiv fratele, fiul și soțul acesteia.

Trimite mai departe