Român din Italia, bătut cu cruzime de doi italieni pentru un comentariu la o postare pe Facebook

Salvatore Biondo, în vârstă de 37 de ani, și Yuri Piattella, de 34 de ani, au fost arestați după ce au agresat violent un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, în locuința acestuia din Cingoli, provincia Macerata din regiunea italiană Marche.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de luni, 30 septembrie 2024, în jurul orei 09:50, după ce cei doi agresori s-au prezentat la apartamentul conaționalul nostru, înarmați cu un ciocan, pentru a se răzbuna în urma unui comentariu postat pe Facebook de către aceasta.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, Biondo, originar din Caltanissetta, și Piattella, născut în Jesi, au sunat insistent la toate interfoanele clădirii în care locuia victima, încercând să pătrundă în apartament.

În cele din urmă, ei au forțat intrarea și l-au atacat pe român cu lovituri de picioare și pumni.

Biondo avea asupra sa un ciocan cu eticheta de preț încă atașată și l-a amenințat pe român cu moartea.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul de 35 a reușit să scape din apartament și să iasă pe stradă, deși fusese grav rănit. În urma atacului, el a suferit un traumatism cranian, răni la față, contuzii și o entorsă la mână, fiind diagnosticat cu 25 de zile de recuperare medicală. Starea sa ar fi putut fi mult mai gravă dacă nu ar fi reușit să fugă.

Carabinierii au intervenit rapid la fața locului, împreună cu o ambulanță. Biondo și Piattella au fost reținuți imediat și acuzați de violare de domiciliu și vătămare corporală.

În cursul după-amiezii de ieri, cei doi au fost prezentați în fața judecătorului Domenico Potetti, la Tribunalul din Macerata, pentru confirmarea arestului.

Procurorul Francesca D’Arienzo a solicitat arest preventiv pentru ambii bărbați, iar cererea a fost aprobată.

Avocații apărării, Luca Pascucci și Domenico Biasco, care o înlocuiesc temporar pe Francesca Petruzzo, au invocat dreptul clienților lor de a nu răspunde la întrebările instanței. Procesul a fost amânat pentru o nouă audiere, care va avea loc mâine.