Adelina și Cristi Chivu, stabiliți de 16 ani în Italia, nu au renunțat la limba română. „Până și bona filipineză a învățat româna”

Adelina Chivu, stabilită de peste 16 ani în Italia alături de soțul său, renumitul fotbalist și antrenor Cristian Chivu, și cele două fiice ale lor, Natalia (15 ani) și Anastasia (13 ani), nu a renunțat la limba și tradițiile românești, chiar dacă familia trăiește la Milano.

adelina-chivu-2-1
Adelina Chivu. Sursă: Libertatea.ro.

În cadrul unui interviu acordat în podcastul „Fain și Simplu”, moderat de Mihai Morar, vedeta a subliniat importanța limbii române în viața lor de zi cu zi, relatează Libertatea.

- Continuarea după publicitate -

„La noi acasă, e lege, nu se vorbește altă limbă. Până și Ann, bona noastră filipineză, care ne este alături de 13 ani, a învățat româna. A învățat să facă ciorbă și sarmale. Suntem o mică oază românească în Milano!”, a declarat Adelina Chivu.

adelina_si_cristi_chivu-2
Adelina și Cristi Chivu. Sursă foto: unica.ro.

Chiar dacă au plecat de mult din România, familia Chivu a rămas legată de cultură și limbă, educându-și fetele în același spirit.

Prezentatoarea a explicat că nu urmează metodele moderne de parenting, ci și-a dezvoltat propriul stil, care i-a adus critici și chiar experiențe de bullying din partea apropiaților.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu urmez un parenting al meu, propriu și personal. Am fost supusă bullying-ului o foarte bună perioadă, de toți cunoscuții și familia mea. Dar acum suntem cele mai bune prietene”, a adăugat Adelina, referindu-se la relația cu fiicele sale.

În ceea ce privește implicarea lui Cristian Chivu în viața fetelor, vedeta a evidențiat rolul activ al acestuia în educația lor.

„Cristi se implică mult în educația lor. Acum, când au ajuns la vârsta la care vor să cunoască băieți, el nu acceptă încă ideea. Oricât de târziu s-ar fi întâmplat, tot ar fi fost prea devreme”, a spus cu umor Adelina Chivu, adăugând că soțul ei s-a descurcat foarte bine în fața noilor provocări ale adolescenței.

Această reîntoarcere în lumina reflectoarelor din România, prin emisiunea „X Factor”, a fost și un prilej pentru Adelina Chivu de a reflecta asupra schimbărilor din viața sa, dar și asupra conexiunii puternice pe care o menține cu România, chiar și după mulți ani trăiți în străinătate.