O badantă din Italia a salvat bătrânii de la o înșelătorie. Escrocii se dădeau drept tehnicieni de la compania de gaz

Joi dimineață, 26 septembrie, într-o locuință din Brivio, provincia italiană Lecco, o tentativă de înșelătorie a fost dejucată datorită intervenției rapide și eficiente a îngrijitoarei unui cuplu de vârstnici.

Potrivit informațiilor disponibile, doi bărbați tineri s-au prezentat la ușa a unui cuplu de pensionari, pretinzând că sunt tehnicieni de la compania de gaz și că trebuie să efectueze verificări de siguranță în locuință, relatează publicația Prima Merate.

- Continuarea după publicitate -

Acest tip de fraudă, în care infractorii se prezintă drept tehnicieni ai unor servicii publice, este cunoscut și a fost raportat la poliție în mai multe ocazii.

Însă, în acest caz, tentativa de înșelătorie nu a avut succes, deoarece îngrijitoarea, o femeie de origine străină, a sesizat rapid că ceva nu este în regulă.

Refuzând să le permită accesul celor doi în casă, femeia a acționat cu promptitudine, iar proprietarii, de asemenea, au luat măsuri de siguranță suplimentare și au alertat imediat autoritățile.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Infractorii, conștienți de faptul că au fost deconspirați, au fugit înainte de sosirea carabinierilor.

Poliția investighează acum incidentul și nu exclude posibilitatea ca cei doi indivizi să fi încercat o înșelătorie similară în aceeași zi într-o altă localitate, Lomagna, unde, de asemenea, tentativa a eșuat.

Autoritățile continuă cercetările pentru a-i identifica pe cei doi bărbați și fac apel la cetățeni să fie vigilenți și să raporteze imediat orice activitate suspectă de acest tip.