Un bărbat din Italia a cumpărat un bilet de avion cu preț redus de la o persoană de pe internet, dar când s-a prezentat la aeroport a descoperit că nu era valabil

Un bărbat străin în vârstă de 39 de ani, rezident în Parma, Italia, a fost victima unei escrocherii în urma căreia a pierdut 900 de euro, după ce a cumpărat un bilet de avion „la reducere” de pe internet.

Incidentul a fost descoperit în iulie, când bărbatul, dornic să își petreacă vacanța de vară în țara de origine, a început să caute oferte online pentru un bilet de avion.

- Continuarea după publicitate -

În timpul căutării pentru un bilet, el a intrat în contact cu o persoană care pretindea că este intermediar între cumpărători și companiile aeriene.

După un schimb de mesaje cu acest „intermediar”, mesaje pe care escrocul s-a grăbit să le șteargă ulterior, bărbatul a transferat suma de 900 de euro pe un card bancar Postepay, convins că și-a cumpărat un bilet de avion valabil.

În ziua plecării, la sosirea în aeroport, bărbatul a avut parte de o surpriză neplăcută: la punctul de îmbarcare, angajata companiei aeriene i-a comunicat că biletul său nu figura printre cele emise de companie.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tentativele de a contacta femeia care i-a vândut biletul s-au dovedit inutile, aceasta devenind de negăsit.

Neavând altă soluție, victima s-a întors la Parma și a depus o plângere la Carabinierii din Parma Centro.

În urma investigațiilor, care au inclus analiza documentației bancare și a înregistrărilor telefonice, poliția a reușit zilele trecute să identifice autoarea fraudei: o femeie de 35 de ani, de naționalitate străină și ea, cu antecedente pentru infracțiuni similare.

Femeia a fost denunțată în stare de libertate la Parchetul din Parma și este cercetată pentru acuzația de fraudă, în conformitate cu principiul prezumției de nevinovăție până la o eventuală sentință definitivă.