Român din Italia, înșelat de o „vrăjitoare” din România de 7.000 de euro. „Am prins încredere în ea și nu mai ascultam pe nimeni”

O femeie autointitulată „tămăduitoare”, pe nume Izabela, a fost reținută de polițiști după ce un român care lucrează în Italia a acuzat-o că l-a înșelat de peste 7.000 de euro.

Bărbatul, disperat din cauza unor probleme conjugale și aflat sub presiunea datoriilor, a apelat la serviciile acestei pretinse clarvăzătoare, în speranța că va găsi o soluție pentru a-și salva căsnicia.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul a început atunci când victima, căutând alinare pentru necazurile din dragoste, a intrat în contact cu Izabela, care promitea pe rețelele de socializare că poate dezlega farmece și aduce fericirea în viața sentimentală a oamenilor.

„[Îmi spunea că] sunt anumite blesteme foarte grave pe mine. Este nevoie de anumite ritualuri puternice să se facă, este nevoie de un timp, de bani mulți. Eu am prins încredere în ea și nu mai ascultam pe nimeni”, a povestit victima într-un reportaj video publicat de Știrile Kanal D, descriind cum Izabela l-a convins că doar ea îl poate ajuta.

Bărbatul, crezând că va scăpa în acest mod de necazurile sale, a început să vireze sume tot mai mari în conturile femeii.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Prima dată mi s-a spus se facem o deschidere, undeva la vreo două sute de euro. După aceea, mi-a zis că este blestemul ăla despre care v-am spus și mi-a cerut după sume mari, în funcție de anumite numere din tarot. 600, 800… și am început să dau 600, 700, 1000 de euro”, a mai relatat el.

În total, victima a plătit peste 7000 de euro, bani pe care nu îi avea, împrumutându-se pentru a putea acoperi costurile.

1200-20240926134445-0
Izabela, femeia care l-ar fi înșelat pe românul din Italia de 7.000 de euro. Sursă: Reportaj video Știrile Kanal D.

Când a realizat că a fost înșelat și că așa-zisa tămăduitoare nu mai răspundea la mesaje, bărbatul a intrat într-o stare de disperare, mărturisind că a vrut să își pună capăt zilelor din cauza datoriilor acumulate:

„Am vrut să mă omor din cauza asta. Sunt băgat în datorii și dator și anumite bunuri.”

După ce nu a mai primit răspuns de la Izabela, bărbatul a decis să facă o plângere la poliție.

- Continuarea după publicitate -

Oamenii legii au reținut-o pe femeie din vila în care locuia la marginea Capitalei. Izabela a fost inițial reținută pentru 24 de ore, însă judecătorii au hotărât ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar.

Cazul scoate în evidență pericolul reprezentat de escrocheriile comise de așa-ziși vrăjitori, care profită de vulnerabilitatea emoțională a persoanelor aflate în situații de criză.