Papa Francisc îi ceartă din nou pe italieni: „Nu faceți copii, preferați câini și pisici. Italia trebuie trasă de urechi!”

Papa Francisc a criticat din nou tendințele demografice din Italia, exprimându-și îngrijorarea față de scăderea natalității și punând în discuție alegerile culturale care privilegiază animalele de companie în locul copiilor.

În cadrul unei audiențe cu delegația „Economia lui Francisc”, desfășurată la Vatican, Suveranul Pontif a declarat:

- Continuarea după publicitate -

„Văd că sunt câțiva copii aici, e frumos acest lucru, într-o cultură în care se preferă să ai câini sau pisici și nu copii. Trebuie să tragem Italia puțin de urechi! Credeți-mă: merită să-ți dedici viața pentru a schimba lumea în bine”.

Această declarație vine la scurt timp după ce Papa Francisc și-a exprimat îngrijorările privind natalitatea la nivel global, în cadrul unei vizite în Asia, unde a subliniat necesitatea de a valorifica cea mai mare resursă a unei țări, și anume copiii.

„Cum se rezolvă aceste inegalități sociale grave? Printr-o lege a morții, adică limitând nașterile, limitând cea mai mare bogăție pe care o are un popor, care sunt copiii”, a spus Papa, referindu-se la țările unde natalitatea este în scădere.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În același discurs de la Vatican, Pontiful a mulțumit delegației pentru contribuțiile lor la inițiativa „Economia lui Francisc”, o mișcare care își propune să aducă schimbări pozitive în domeniul economic, inspirate de valorile evanghelice.

„Economia are nevoie de o schimbare. Nu o veți schimba doar devenind miniștri sau mari economiști – toate acestea sunt lucruri bune – o veți schimba iubind-o, în lumina lui Dumnezeu, introducând în ea valorile și forța binelui, cu spiritul evanghelic al lui Francisc de Assisi.”

De asemenea, Papa a transmis un mesaj tinerilor, încurajându-i să fie martori ai schimbării, să nu se teamă de nou și să rămână plini de speranță în fața provocărilor actuale. „

Nu fiți administratori ai fricii, ci antreprenori ai viselor”, a spus Papa Francisc, reiterând mesajul său din cadrul Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona.

- Continuarea după publicitate -

El a adăugat că, deși provocările sunt mari, inclusiv în contextul războaielor și al industriei armamentului, „nu trebuie să ne pierdem speranța”.

Suveranul Pontif a încheiat prin a reaminti importanța solidarității în fața inegalităților sociale și economice și a subliniat că noua fundație „Economia lui Francisc” va ajuta la realizarea acestui vis de schimbare.

„Dacă veți rămâne fideli vocației voastre, viața voastră va înflori și veți avea povești minunate de spus copiilor și nepoților voștri”, a concluzionat Papa, cerând totodată participanților să se roage pentru el.

- Mai multe după publicitate -