Inundații puternice în Italia: O fetiță de 5 luni și bunica sa, luate de furia apelor. „100 de persoane le caută”

O bunică și un fetiță de numai 5 luni au fost date dispărute în Italia după ce au fost luate de apele învolburate ale pârâului Sterza, în localitatea Montecatini Val di Cecina, provincia Pisa din regiunea Toscana.

pisa-202409241447-2

- Continuarea după publicitate -

 

Dramaticul eveniment s-a petrecut astăzi, 24 septembrie 2024, când o familie de turiști germani a fost surprinsă de creșterea bruscă a nivelului apei în urma ploilor torențiale din noaptea precedentă.

Familia se afla în vacanță în zona Gabella, o regiune populară pentru casele de vacanță și pensiuni, situată în apropiere de Volterra, în Val di Cecina, relatează ziarul La Nazione.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

pisa-202409241447-6

Părinții și bunicul fetiței au fost salvați de echipele de pompieri, dar bunica și micuța de 5 luni au fost luate de ape și sunt în continuare dispărute.

Echipe de salvare, inclusiv câini și scafandri, au fost mobilizate pentru a le găsi, însă operațiunile sunt îngreunate de dificultatea terenului și de nivelul ridicat al apei.

Potrivit relatărilor inițiale, se pare că în momentul în care membrii familiei germane și-au dat seama de gravitatea situației, părinții și bunica au luat fetița și au încercat să ajungă la mașina parcată afară pentru a scăpa, iar bunicul a rămas în interior, urcând la primul etaj.

- Continuarea după publicitate -

pisa-202409241447-4

În timp ce urcau în mașină, bunica și fetița au fost surprinse și luate de viitura pârâului Sterza, în timp ce părinții au reușit să se salveze agățându-se de niște copaci.

„A venit aici bunicul cu o lanternă, le căuta,” a povestit un locuitor din zonă.

„Dar vorbea doar germană și era greu de înțeles. A spus că apa le-a smuls fetița din mâini. Erau în vacanță aici de vreo zece zile.”

- Continuarea după publicitate -

Mama copilului, care a fost intervievată la spital, este în stare de șoc și nu poate oferi detalii clare despre incident.

„Aproximativ o sută de persoane le caută”, a declarat Francesco Auriemma, primarul localității Montecatini Val di Cecina.

Furtunile puternice care au lovit Toscana în ultimele 24 de ore au provocat numeroase intervenții ale pompierilor în Pisa și Livorno, unde au fost necesare acțiuni de salvare ale șoferilor blocați în vehicule și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Alte localități afectate de vremea extremă includ Montescudaio, San Vincenzo și Castagneto Carducci.

- Mai multe după publicitate -