Pensionar italian, reînnoiește permisul de conducere la 100 de ani. „Vreau să-mi duc soția la mare

Luciano Gulmini, un bărbat din Italia care a împlinit 100 de ani în luna august din acest an, continuă să impresioneze prin vitalitatea și determinarea sa.

WhatsApp-Image-2024-09-22-at-23.39.48.png
Luciano Gulmini alături de soția sa, Tebe. Sursă foto: occhionotizie.it.

Recent, relatează publicația Occhio Notizie, el a reușit să își reînnoiască permisul de conducere pentru încă doi ani, după ce a trecut cu succes toate testele la Automobil Club Italia (ACI), spre uimirea tuturor.

„Adevărul este că aveam ceva temeri, permisul la o sută de ani nu este chiar atât de frecvent, dar totul a mers bine”, a declarat Luciano.

Povestea lui a început în 1949, când a obținut pentru prima dată permisul de conducere pentru a conduce o Lambretta, cu care obișnuia să o ducă pe soția sa, Tebe, în călătorii.

Împreună, au explorat Europa și s-au aventurat în peisajele fostei Iugoslavii la bordul unei Fiat 500.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Chiar și astăzi, Luciano nu renunță la rutina sa zilnică, în care conduce Lancia Y, mașina sa preferată, alături de soția sa, Tebe, în vârstă de 96 de ani.

Cei doi se îndreaptă în fiecare după-amiază spre Lido Adriano, o stațiune de la malul mării, unde se întâlnesc cu prieteni vechi.

„Eu și Tebe, soția mea, putem continua să mergem la Lido Adriano, la plaja Alessandra, unde sunt prietenii noștri de-o viață. Este bine să respirăm aerul mării”, a adăugat el.

Reînnoirea permisului la o vârstă atât de înaintată ridică, totuși, întrebări privind siguranța pe șosele.

Cu toate acestea, Luciano a trecut testele medicale și de conducere cu „mare dezinvoltură”, demonstrând că, la 100 de ani, încă este capabil să conducă în siguranță.

- Mai multe după publicitate -