Cinci angajați de la un cimitir din Italia, furau dinții de aur de la cadavre și îi vindeau la amanet

Cinci angajați ai unei companii care gestionează cimitire în provincia italiană Ancona din regiunea Marche au fost implicați într-un scandal de profanare a mormintelor, după ce carabinierii au descoperit că aceștia furau dinții și punțile dentare din aur de la cadavre.

Potrivit ziarului La Repubblica, macabra descoperire a fost făcută de carabinierii din localitatea Jesi, care a încheiat recent ancheta preliminară.

Cei cinci suspecți au fost denunțați și vor răspunde pentru acuzații de profanare de morminte și distrugerea, suprimarea sau sustragerea unui cadavru.

Ancheta a început în urma unor sesizări făcute cu aproximativ un an în urmă. Carabinierii au constatat că infracțiunile aveau loc în timpul exhumării și estumării cadavrelor, operațiuni desfășurate în absența rudelor defunctului.

Aceste proceduri sunt comune și necesare pentru a crea noi locuri de înmormântare în cimitire, în urma indicațiilor oferite de familiile celor decedați cu privire la soarta rămășițelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei cinci angajați lucrau pentru o firmă contractată să asigure servicii funerare în mai multe localități din provincia Ancona.

În timpul investigațiilor, carabinierii au descoperit că aceștia extrăgeau în mod sistematic dinții și lucrările dentare din aur de la cadavre, pe care le vindeau apoi unor centre de achiziție de aur, obținând astfel câștiguri suplimentare ilegale.

Ancheta continuă, iar cei implicați așteaptă să fie trași la răspundere pentru faptele lor, acuzațiile aduse fiind deosebit de grave, deoarece vizează nu doar furtul, ci și profanarea rămășițelor umane.