Clădire prăbușită în Italia în urma unei explozii. Doi copii morți, două persoane extrase vii și alte două încă sub dărâmături

ACTUALIZARE 10:30:

Potrivit ANSA, din nefericire, doi dintre copii au fost extrași fără viață de sub dărâmături, în timp ce tatăl lor, pe nume Antonio Zotto, și un frățior nou-născut, au fost scoși în viață.

Echipele de salvare caută încă cu disperare printre dărâmături mama copiiilor și o femeie în vârstă, care ar fi mama lui Antonio Zotto.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O explozie de proporții a provocat prăbușirea unei clădiri de două etaje în localitatea italiană Saviano, situată în provincia Napoli din Italia, în dimineața acestei zile de 22 septembrie 2024, la ora 8:00.

8369455_22091026_palazzina_napoli_saviano
Clădirea care s-a prăbușit. Sursă foto: ilmessaggero.it.

Incidentul, provocat cel mai probabil de explozia unei butelii de gaz, a avut loc pe strada Via Tappia, la numărul 5, informează Il Messaggero.

În urma exploziei, o familie de cinci persoane, formată din soț, soție și trei copii, a rămas blocată sub dărâmături.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, se caută o femeie în vârstă care locuia la etajul al doilea al clădirii, unde se crede că a avut loc deflagrația.

Echipele de intervenție, formate din carabinieri și pompieri, au sosit rapid la fața locului și au început operațiunile de salvare.

8369455_22085028_saviano_crollo
Balconul familiei care este prinsă sub dărâmături. Sursă foto: ilmessaggero.it.

Potrivit autorităților, se aud voci din interiorul dărâmăturilor, ceea ce dă speranțe că victimele sunt încă în viață.

Pentru a face față complexității situației, au fost mobilizate și echipe specializate în căutări și salvări urbane (USAR), care sunt instruite să acționeze în situații de prăbușiri provocate de explozii sau dezastre naturale.