„Sunt româncă și vreau să-mi cunosc mama.” Povestea emoționantă a unei fete adoptate în străinătate

O tânără de origine română, adoptată în Turcia, a lansat un apel emoționant pe rețelele de socializare, în speranța de a-și găsi mama biologică din România:

„Din păcate știu numai că mama atunci avea în jur de 20 de ani și că numele ei începea cu G, iar numele sorei mamei mele începea cu L și avea atunci în jur de 18 ani”, a transmis tânăra.

Apelul a fost făcut pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” și a impresionat sute de oameni, care au început să distribuie mesajul în speranța că va ajunge la persoana căutată.

461077439_962192039282605_1565516688955596482_n
Sursa foto: „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”

Tânăra, care în prezent trăiește în Turcia și poartă numele Derya, a aflat recent de la tatăl său adoptiv că s-a născut în România.

Povestea ei începe în 1994, când la doar o săptămână de la naștere a fost încredințată unei familii din Istanbul. Mama sa biologică a fost intermediată de o prietenă comună, Nina, care a aranjat întâlnirea cu actuala ei familie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La naștere, mama biologică i-a pus numele Derya, iar după ce a fost adoptată numele ei a rămas același.

„După 30 de ani, atât de lungi, în sfârșit tatăl meu adoptiv mi-a spus că de fapt eu am origini românești și că deși ei m-au tratat că pe o prințesă, acum a sosit momentul ca eu să aflu adevărul”, a scris Derya în postarea sa.

Cu toate că de-a lungul anilor a simțit că era diferită de familia ei adoptivă, aceasta nu a avut niciun indiciu despre adevărata ei identitate până recent.

Tânăra povestește că mama sa biologică avea aproximativ 20 de ani în 1994 și că a mai avut o soră de aproximativ 18 ani, al cărei nume începea cu „L”.

Prima întâlnire dintre Derya și familia adoptivă a avut loc pe 19 octombrie 1994, pe o stradă laterală din Istanbul, aproape de parcul de distracții Fatih Vatan.

După o lună, mama biologică a cerut să-și mai vadă o dată fiica înainte de a se întoarce în România. Cele două familii s-au întâlnit într-o cafenea din cartierul Cennet, iar mama biologică a plecat cu inima împăcată, după ce a văzut că fiica ei era bine îngrijită și iubită.

Deși viața Deryei în Turcia a fost fericită și plină de iubire, dorința de a-și cunoaște rădăcinile și de a-și întâlni mama biologică este acum mai puternică ca niciodată:

„Astăzi îmi doresc să îmi cunosc mama biologică, să o strâng în brațe, să o ating și să o simt lângă mine măcar și pentru o clipă”, scrie ea.

Derya recunoaște că șansele de a o găsi pe mama ei sunt mici, dar speră că apelul său, distribuit de românii de pretutindeni, va ajunge la femeia care i-a dat viață:

„Simt în sufletul meu că undeva într-un colț de lume, mama mea chiar așteaptă acest moment și chiar mă recunoaște în primele două poze”, a mai adăugat ea.

Ea își încheie mesajul mulțumind comunității de români care îi sprijină căutările, încurajând pe toată lumea să distribuie anunțul ei în speranța că visul său de a-și reîntâlni familia biologică va deveni realitate.