Moarte cumplită în Italia pentru un copil român de 7 ani, călcat de o dubă condusă chiar de tatăl său

Un accident cumplit a avut loc în jurul orei 17:30 din după-amiaza zilei de vineri, 20 septembrie 2024, în zona industrială Sant’Andrea delle Fratte, la periferia orașului Perugia din regiunea italiană Umbria.

1200-2024092012434-0
Tatăl copilului. Sursă foto: umbriaon.it.

Un băiețel în vârstă de 7 ani, Matia Achiței, și-a pierdut viața după ce a fost călcat de o dubă Mercedes condus chiar de tatăl său, un bărbat de 30 de ani de naționalitate română.

Familia copilului locuia în zona Magione, iar incidentul a lăsat întreaga comunitate îndurerată, informează publicația regională UmbriaOn.

Conform primelor investigații, se pare că Matia coborâse din vehiculul care urma să plece, după ce tatăl său își terminase tura de muncă la o companie din zonă, Ciep.

La bordul mașinii se aflau și mama băiatului, soția șoferului, precum și cei cinci frați ai copilului, care au asistat la scena devastatoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Bambino-di-8-anni-morto-investito-da-van-padre-SantAndrea-delle-Fratte-20-settembre-2024-11
Duba în care se afla familia de români. Sursă foto: umbriaon.it.

În momentul în care băiatul a deschis portiera din spate a vehiculului, și-a pierdut echilibrul, căzând sub roțile dubei în mișcare.

Echipajele de urgență au sosit rapid la fața locului, însă, din nefericire, pentru copil nu s-a mai putut face nimic. El a murit pe loc, iar durerea resimțită de familie și martorii prezenți a fost de nedescris.

Atât Poliția Locală, cât și Poliția de Stat și carabinierii au intervenit pentru a investiga circumstanțele tragicului accident, iar cercetările s-au prelungit până târziu în noapte.

Rudele copilului, aflate într-o stare de șoc profund, au fost interogate de autorități pentru a clarifica detaliile incidentului. Ancheta este coordonată de procurorul Franco Bettini.