Tânăr român, mort la muncă în Italia. „Suntem șocați și revoltați”

Un tânăr muncitor forestier de naționalitate română, în vârstă de 24 de ani, și-a pierdut viața joi, 19 septembrie 2024, în urma unui grav accident de muncă petrecut în pădurile din Val Sadole, în apropierea localității Ziano di Fiemme, provincia Trento din regiunea Trentino-Alto Adige.

Conaționalul nostru, Simon Vasile Florin, ar fi împlinit 25 de ani în luna noiembrie, informeaă ziarul Il Gazzettino.

Conform primelor informații furnizate de Serviciul de Salvare Montană din Trentino, se pare că tânărul român a fost lovit în zona capului de un trunchi de copac, probabil în urma tăierii acestuia, dar detaliile exacte ale accidentului sunt încă analizate de autoritățile competente.

Incidentul a avut loc în zona Cercenai, deasupra unui drum forestier, iar colegii victimei au alertat serviciile de urgență la ora 8:30.

În urma apelului la numărul unic de urgență 112, a fost solicitat un elicopter de intervenție, iar echipele de salvare ale stației Val di Fiemme, pompierii din Ziano și Panchià, carabinierii din Cavalese și o ambulanță s-au deplasat imediat la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipele medicale pentru resuscitare, tânărul muncitor nu a mai putut fi salvat. După finalizarea formalităților legale, trupul neînsuflețit a fost transportat în vale.

Tragedia a stârnit o reacție puternică din partea comunității și a sindicatelor. Paolo Capone, Secretarul General al Uniunii Generale a Muncitorilor (UGL), și-a exprimat indignarea față de acest incident tragic.

„Suntem șocați și revoltați de încă o tragedie petrecută astăzi în Val Sadole, unde un tânăr muncitor forestier și-a pierdut viața în timpul muncii.

Este necesar să se facă lumină asupra dinamicii accidentului și să se identifice neglijențele și încălcările normelor de siguranță care, cu siguranță, au dus la această tragedie.

UGL este alături de familia și comunitatea victimei, care de astăzi trebuie să facă față unei pierderi dureroase,” a declarat Capone.

Acesta a subliniat importanța investițiilor în siguranța muncii, prin intensificarea controalelor, promovarea unei culturi a siguranței încă din școli și înăsprirea sancțiunilor pentru cei care încalcă regulile.

Ancheta privind circumstanțele accidentului este în desfășurare, iar comunitatea din Ziano di Fiemme rămâne marcată de această pierdere tragică.