O femeie s-a luptat două ore cu un piton de 4 metri care încerca să o înghită. Salvată în ultima clipă

Arom Arunroj, o femeie în vârstă de 64 de ani din provincia Samut Prakan, situată la sud de Bangkok, în Thailanda, a trecut printr-o experiență îngrozitoare după ce un piton lung de patru metri și o greutate de circa 20 de kilograme s-a strecurat în locuința sa și a atacat-o.

1200-20240918-3
Femeia thailandeză cu șarpele încolăcit în jurul ei. Surs foto: captură video The Guardian.

Incidentul a avut loc seara, în jurul orei 20:00, în timp ce femeia spăla vasele.

„Am simțit cum ceva mă mușcă de picior. M-am uitat și era un șarpe,” a povestit Arom într-un interviu pentru media thailandeză, citată de ziarul britanic The Guardian, care a publicat și un video înregistrat de forțele de ordine intervenite pentru a salva femeia.

Femeia a fost mușcată de mai multe ori de piton și a încercat să lupte cu acesta, strigând după ajutor, însă nimeni nu a auzit-o inițial.

La un moment dat, ea a reușit să prindă șarpele de cap, în speranța că acesta va renunța, dar „în loc să mă lase, a continuat să mă sugrume”, a relatat ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajutorul a sosit abia la ora 22:00, când un vecin a auzit în sfârșit strigătele de ajutor și a apelat autoritățile.

Maj Anusorn Wongmali, ofițer de poliție, a intervenit imediat, spărgând ușa locuinței după ce a auzit o voce slabă din interior.

„Probabil fusese sugrumată o vreme, pentru că pielea ei era palidă,” a declarat el.

Ofițerul a observat și urme de mușcături pe piciorul femeii, suspectând că ar putea fi și alte răni.

El a încercat să alunge șarpele prin împunsături, dar pitonul era strâns încolăcit în jurul victimei.

Arom a fost filmată de echipele de intervenție în timp ce stătea pe podea, cu pitonul încolăcit în jurul taliei.

În final, poliția a fost asistată de membri ai fundației She Poh Tek Tung, o organizație de salvare, iar femeia a fost transportată la spital pentru tratament.

Deși pitonii nu sunt veninoși, mușcăturile lor pot provoca infecții, iar aceștia își ucid prada prin sufocare, încolăcindu-se strâns în jurul acesteia, apoi o înghit.

Acest incident vine pe fondul altor atacuri similare din Thailanda. Potrivit Biroului Național de Securitate Sanitară din Thailanda, aproximativ 12.000 de persoane au fost tratate în 2023 pentru mușcături de șarpe sau alte animale veninoase.

Anul trecut, 26 de persoane și-au pierdut viața în urma mușcăturilor de șarpe.

Un caz asemănător a avut loc luna trecută, tot în provincia Samut Prakan, când un bărbat a fost mușcat de un piton în timp ce stătea pe toaletă.

El a reușit să prindă șarpele și să-l împiedice să scape în locuință, lovindu-l cu mâna și o perie de toaletă, până când un vecin i-a venit în ajutor.

Bărbatul a fost tratat cu antibiotice, dar a declarat că a rămas traumatizat în urma incidentului.