Gunoaie din Italia, oprite la intrare în România. Un camion cu 7.000 de kilograme de deșeuri a fost întors din drum

Un transport de aproximativ 7.000 de kilograme de deșeuri provenite din Italia a fost blocat în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, fiind întors din drum de autoritățile române.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Naționale de Mediu Arad, camionul era încărcat cu materiale adunate de la persoane fizice din Italia, care ar fi urmat să fie livrate unor persoane fizice din județele Arad, București, Dâmbovița și Vâlcea.

Captură de ecran 2024-09-04 171628
Sursa foto: captură video Garda de Mediu Arad/Facebook

Incidentul a avut loc pe 3 septembrie 2024, când o echipă mixtă formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu și agenți ai Poliției de Frontieră au efectuat un control al vehiculului la Nădlac 2.

În camion se aflau saci mari cu diferite obiecte neutilizabile, lemne, mobilier, saltele, obiecte casnice și gospodărești, rezervoare de apă și un motostivuitor.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au explicat că motivul interzicerii intrării în țară a acestui transport a fost lipsa documentelor necesare care să ateste că produsele transportate erau încă funcționale sau utilizabile în scopul pentru care au fost produse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate obiectele prezentau urme vizibile de uzură și degradare, indicând că nu mai erau adecvate pentru utilizare.

Acțiunea face parte din eforturile autorităților de a preveni importul de deșeuri necontrolate pe teritoriul României, în special cele care nu mai pot fi reutilizate sau reciclate conform normelor legale. Video mai jos: