Tânărul care și-a ucis familia în Italia povestește cum a acționat în noaptea tragediei: „Am așteptat mai întâi să adoarmă toți”

Un adolescent de 17 ani din Paderno Dugnano, localitate de lângă Milano, a comis o crimă șocantă, ucigându-și întreaga familie într-o încercare disperată de a obține „libertatea personală”, așa după cum a declarat el însuși.

Riccardo și-a planificat atacul cu sânge rece, mărturisind ulterior că s-a gândit pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 31 august, cum să-și ucidă părinții, tatăl Fabio, de 51 de ani, mama Daniela, de 48, și fratele mai mic, Lorenzo, de numai 12 ani.

1200-2024090316414 (2)
Sursa foto: La Stampa

Dorința de a „se detașa” de părinții care „erau prea protectori”

Crima a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce familia sărbătorise ziua de naștere a tatălui său.

Pentru magistrați și carabinieri, nu este exclus ca scânteia să fi fost chiar petrecerea dată cu ocazia zilei tatălui său, cu doar câteva ore înainte, când bunicii, unchii și verii au cinat împreună cu ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nimeni nu a povestit că ar fi văzut ceva ciudat la nepot, în afară de faptul că era „un pic introvertit”.

În timpul interogatoriului, Riccardo a relatat că atunci când a fost „sigur că ai mei dormeau”, s-a ridicat din pat, a coborât pe ascuns și a luat un cuțit de bucătărie cu o lamă de peste 20 de centimetri.

„L-am lovit mai întâi pe Lorenzo, dar pentru că era cel mai aproape de mine. Nu pentru alt motiv special”.

„Am crezut că o singură lovitură va fi suficientă pentru a-i ucide, dar n-a fost așa și de aceea i-am lovit de mai multe ori. Îi auzeam suferind și nu voiam asta”, a spus el.

„Nu exista un motiv special pentru ce am făcut”, a adăugat el,  ci a fost vorba de o „stare de rău” și de dorința de a trăi „în mod liber”.

Riccardo se gândea că, odată ce și-ar fi ucis mama, tatăl și fratele, ar fi putut trăi în „libertate”, departe de presiunea părinților, care, în realitate, exercitau asupra lui doar o grijă normală ca pentru un fiu adolescent.

După atac, el a încercat să se descarce emoțional înfigând cuțitul de mai multe ori într-o pernă, dar ulterior a ieșit în stradă și a sunat la 112 pentru a declara crima.

În această vară fusese în vacanță cu părinții, dar și cu prietenii săi

Pe 21 iulie a fost invitat împreună cu alți băieți la casa de la mare a unei colege de clasă, între Toscana și Liguria.

Prietenii povestesc că râdea, glumea, asculta muzică rap ca mulți alți băieți. El însă a povestit altceva procurorilor.

A mărturisit că în ultimul timp asculta muzică tristă, specificând o melodie a trupei Beatles, „The Long and Winding Road”, un cântec melancolic care devenise coloana sonoră a zilelor sale.

De asemenea, a vorbit despre dorința sa de a merge să lupte în Ucraina, un gând pe care prietenii săi l-au considerat o simplă glumă, inspirată de un trend de pe TikTok. „Dar asta nu are nicio legătură cu ceea ce am făcut”.

În ciuda mărturisirilor sale, tânărul a declarat că, la final, a realizat că uciderea tuturor nu a fost soluția pentru ceea ce simțea, dar că acțiunile sale deveniseră ireversibile și ceea ce se întâmplase nu mai putea fi schimbat.

„Am crezut că dacă îi omor pe toți mă voi simți liber, dar nu a fost așa”, a spus el polițiștilor.

Ancheta continuă pentru a înțelege mai bine motivele care au condus la această tragedie, dar mărturia lui Riccardo sugerează o suferință interioară profundă care a culminat într-un gest extrem de violență.