Clădire din Italia prăbușită în toiul nopții. Pompierii caută supraviețuitori sub dărâmături

În noaptea de joi spre vineri, 30 august, un imobil situat în centrul orașului Latiano, din provincia Brindisi, s-a prăbușit, provocând panică printre locuitorii din zonă.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3:50, pe via Francavilla, și a determinat evacuarea imediată a locatarilor din clădirile învecinate.

1200-20240830111016
Sursa foto: La Repubblica

Clădirea, care găzduia un magazin de detergenți, s-a prăbușit brusc, zidurile împrăștiindu-se pe trotuar și pe stradă (video mai jos)

Ora la care s-a petrecut incidentul a fost un factor crucial în evitarea unui dezastru, majoritatea oamenilor fiind în casele lor.

Din fericire, nu au fost raportate victime sau răniți. Cu toate acestea, echipele de intervenție ale pompierilor, sosite de urgență la fața locului, au început căutările pentru a se asigura că nimeni nu a fost prins sub dărâmături. În acest scop, au fost utilizate și echipele cinofile specializate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, căutările nu au relevat prezența unor persoane sub moloz, însă, din precauție, operațiunile continuă, menționează La Repubblica.

De asemenea, au fost mobilizate alte echipe de intervenție din orașele Lecce și Bari pentru a sprijini eforturile de salvare și securizare a zonei.

Cauzele prăbușirii clădirii sunt încă necunoscute, însă autoritățile vor demara o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.