Român mort în Italia, într-un incendiu izbucnit într-un apartament. Un conațional este acuzat că l-a ucis

Un cetățean român în vârstă de 55 de ani a fost arestat sub acuzația de omor și incendiere agravată, în urma unei anchete desfășurate de polițiștii italieni, sub coordonarea Parchetului din Roma.

Conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliția de Stat din Italia, faptele pentru care bărbatul este acum inculpat au avut loc la începutul lunii iulie a anului trecut, când un apartament situat pe Via Appia Nuova, siutată în capitala Italiei, a fost cuprins de flăcări.

Incidentul a fost semnalat de un carabinieri aflat în afara serviciului, care a observat fumul ieșind din apartament în jurul orei 21:00 și a dat imediat alarma.

Din locuința în flăcări au reușit să iasă doi bărbați de naționalitate română, dar un al treilea, și el român, a fost găsit mort în camera în care incendiul se propagase.

Examinările medico-legale au dezvăluit că victima fusese bătută cu violență înainte de a muri din cauza inhalării fumului.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta, coordonată de procurorii din Roma și desfășurată de investigatori ai comisariatului de Poliție Appio, s-a concentrat asupra celor doi români care au scăpat din incendiu.

În timpul investigațiilor, a reieșit că suspectul de 55 de ani avusese anterior o dispută cu victima, legată de plata chiriei.

Dovezile adunate, printre care urme de ADN ale victimei găsite pe hainele suspectului, analiza apelurilor telefonice și vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, au infirmat alibiul declarat de suspect, care susținea că nu se afla la locul incidentului.

Pe baza acestor probe, Parchetul a solicitat și obținut emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele suspectului, sub acuzațiile de omor și incendiere agravată.

Măsura a fost executată de agenții comisariatului Appio, care l-au localizat pe bărbat și, după finalizarea formalităților legale, l-au condus la închisoarea Regina Coeli, unde acesta se află acum la dispoziția autorităților judiciare.

- Mai multe după publicitate -