Cutremur în Italia, simțit de populația din două regiuni. Urmat de mai multe replici

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 a lovit provincia Bologna în noaptea de duminică spre luni, 26 august, cu epicentrul în apropierea localității Castel del Rio.

Seismul, care a fost înregistrat la ora 1:45, a fost resimțit puternic de locuitorii din întreaga regiune Emilia Romagna și chiar în Toscana

Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), epicentrul cutremurului a fost localizat la 3 kilometri sud-est de centrul localității Castel del Rio, la coordonatele geografice 44.1920 latitudine și 11.5260 longitudine, cu un hipocentru situat la o adâncime de aproximativ 19 kilometri.

Aceeași zonă a fost afectată și sâmbăta trecută de un alt cutremur, cu o magnitudine de 3,2.

Cutremurul a trezit din somn mulți locuitori, fiind resimțit în localități precum Imola, Parma, Ferrara și Ravenna, dar și în Toscana.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă Castel del Rio, alte comune aflate într-un perimetru de zece kilometri de epicentru, precum Fontanelice (tot în provincia Bologna), Casola Valsenio (provincia Ravenna) și Palazzuolo sul Senio (provincia Firenze), au simțit puternic mișcarea seismică.

Alte nouă comune situate la o distanță de până la douăzeci de kilometri, din provinciile Bologna, Firenze și Ravenna, au raportat, de asemenea, că au resimțit cutremurul.

Nu au fost raportate pagube materiale sau victime

Cutremurul principal a fost urmat de mai multe replici de intensitate mai mică pe parcursul nopții, toate având epicentrul în provincia Bologna.

Trei dintre aceste replici au avut magnitudinea de peste 2 grade pe scara Richter, ultima dintre ele având epicentrul tot în Castel del Rio.