Muncitor român, dispărut în Italia. A plecat de acasă la ora 5 dimineața și nu se mai știe nimic de el

ACTUALIZARE 24.08.2024:

Janos a fost găsit în viață și în condiții bune după patru zile de căutări intense, în urma dispariției sale din dimineața zilei de 20 august. Bărbatul a fost descoperit în apropierea locuinței sale de către o patrulă a carabinierilor în noaptea trecută, la scurt timp după miezul nopții.

Conaționalul nostru a revenit acasă singur, după ce a rătăcit timp de patru zile prin pădurile din Artena și Lariano, în zona Romei. Deși se afla într-o stare ușoară de confuzie, el a fost preluat de echipajele de urgență ale serviciului 118 pentru a fi evaluat și a primi îngrijiri medicale.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Janos, un muncitor român în vârstă de 45 de ani, a dispărut în mod misterios în zorii zilei de 20 august 2024, dintr-o localitate aflată lângă Roma, capitala Italiei, și a fost căutat cu disperare astăzi de autoritățile locale în speranța că va fi găsit cu bine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

janos-disp

Conaționalul nostru, care conform cumnatei sale este originar din Benesat, județul Sălaj, în Italia locuia în Artena, provincia Roma din Lazio, în apropiere de brutăria „Forno Martini”.

Ultima sa locație cunoscută însă a fost în localitatea Lariano din aceeași provincie, unde telefonul său mobil a fost detectat pentru ultima dată.

Dispariția sa a fost raportată de partenera lui, o femeie de aceeași vârstă, și de un prieten care trebuia să îl ia cu mașina în acea dimineață pentru a merge împreună la locul de muncă, informează publicația Il Mamilio.

Cu toate acestea, Janos a plecat de acasă pe jos în jurul orei 05:00 dimineața și nu a mai ajuns la punctul de întâlnire stabilit cu colegul său.

Bărbatul român nu suferă de nicio afecțiune cunoscută și nu a mai dispărut niciodată pentru o perioadă atât de lungă. Acest lucru a generat o îngrijorare sporită în rândul celor apropiați și a autorităților.

Începând din această dimineață, forțe considerabile au fost mobilizate pentru a-l găsi. Eforturile s-au concentrat în jurul zonei stadionului sportiv și pe muntele Maschio d’Ariano din Lariano, locul în care telefonul său a fost localizat ultima oară.

La căutări au participat echipe de pompieri din Velletri și Nemi, unități canine ale Pompierilor din Roma, carabinierii, Protecția Civilă, precum și militari ai Gărzii Financiare și Poliția Locală.

De asemenea, Comitetul Științific de Căutare a Persoanelor Dispărute ODV colaborează activ cu autoritățile și este în contact permanent cu partenera lui Janos.

Oricine are informații care ar putea ajuta la găsirea românului nostru este rugat să sune la numărul de urgență 112 sau la numărul de telefon indicat în fișa de mai jos publicată de autorități.

Până în prezent, eforturile de căutare nu au dat rezultate pozitive.

456590359_531307192576261_3629098717187908383_n