Bătrână moartă după ce a mâncat capsule de detergent. A crezut că sunt bomboane

O femeie de 93 de ani, care suferea de demență, a murit după ce a mâncat capsule de detergent pe care le-ar fi confundat cu dulciuri, din cauza culorilor atrăgătoare ale acestora, informează The Guardian.

Elizabeth Van Der-Drift a decedat din cauza ingestiei unei substanței toxice. Ea suferea de demență.

1200-2024081920948 (2)
Elizabeth Van Der-Drift. Sursa foto: The Guradian

Cele care i-au atras atenția au fost ambalajele colorate pe care capsulele cu detergent le aveau. Bătrâna le-ar fi confundat cu niște bomboane.

Conform investigației, produsul era predominant de culoare roz aprins și alb, având și alte culori pe cutie, precum portocaliu, galben și verde, făcându-l astfel să arate foarte asemănător cu o pungă de dulciuri.

La scurt timp după ce a ingerat o capsulă cu detergent, pensionara a acuzat dureri abdominale și dificultăți de respirație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A fost transportată de urgență la spital, unde a decedat câteva zile mai târziu.

Autoritățile au a emis un avertisment public cu privire la pericolul pe care astfel de produse îl reprezintă pentru persoanele cu demență sau alte boli mintale.

Deși riscurile pentru copii sunt bine recunoscute, există o recunoaștere insuficientă a pericolelor similare pentru adulții cu deficiențe cognitive.

Ambalajul strălucitor și culorile atrăgătoare ale acestor produse reprezintă un fenomen răspândit în industrie și este necesară o abordare mai riguroasă pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.