Român, erou în Italia: Costel și-a salvat vecina de violențele fratelui ei vitreg și a fost înjunghiat pentru asta

Costel Nedelcu, un bărbat de naționaltate română, a fost înjunghiat în Italia în timp ce încerca să își apere vecina de casă de un atac violent.

costel-nedelcu-roma
Costel Nedelcu a intervenit ca un erou și a salvat viața vecinei sale. Sursă foto: ilmessaggero.it.

Potrivit Ro Diaspora, incidentul s-a petrecut la data de 30 iulie 2024, în jurul orei 17:00, pe Via della Cesarina din Roma, capitala Italiei.

- Continuarea după publicitate -

Conaționalul nostru se afla acasă împreună cu cele două fiice ale sale, în vârstă de 12 și 16 ani, când a auzit țipetele disperate ale unei femei venind de afară.

Uitându-se pe fereastră, el a observat-o pe vecina sa, o femeie de 30 de ani, întinsă pe jos, în timp ce fratele ei vitreg, un bărbat de 36 de ani și cu antecedente penale, o lovea și țipa la ea.

Deși victima a încercat să se apere, agresorul a continuat să o maltrateze, împingând-o la pământ de fiecare dată când încerca să se ridice.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această scenă a fost intolerabilă pentru bărbatul român, care a decis să intervină imediat pentru a o salva pe femeie.

După ce a reușit să o scape pe vecina sa din mâinile agresorului, acesta din urmă s-a întors împotriva lui Costel, insultându-l și atacându-l.

În ciuda încercărilor românului de a-l calma și de a-l imobiliza, agresorul a scos un cuțit din buzunar și l-a înjunghiat pe bărbatul român de mai multe ori, în braț și în zona gâtului.

Țipetele de ajutor au alertat câțiva locatari ai blocului, care au realizat gravitatea situației și au sunat imediat la 112.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, alți vecini au încercat să-l ajute pe Costel. Abia când mai multe persoane intervenit pentru a opri agresorul, acesta s-a oprit din atac.

O ambulanță a ajuns rapid la fața locului și l-a transportat de urgență pe Costel Nedelcu la Spitalul Pertini, unde s-a ales cu peste 20 de puncte de sutură pentru rănile suferite.

Medicii i-au stabilit un prognostic de aproximativ 20 de zile pentru recuperare. Cu toate acestea, Costel Nedelcu a declarat că ar repeta gestul dacă ar fi necesar:

„Dacă nu aș fi intervenit, cred că de data aceasta chiar ar fi ucis-o.”

- Continuarea după publicitate -

Se pare că nu era prima dată când agresorul, care fusese deja arestat în trecut pentru maltratarea altor femei, își ataca sora vitregă.

Martorii spun că cei doi se certau adesea din motive economice și nu numai, iar bărbatul de 36 de ani găsea orice pretext pentru a-și ataca sora.

În prezent, agresorul a fost arestat de carabinieri și transferat la închisoarea Rebibbia, fiind acuzat de maltratare.

- Mai multe după publicitate -