Badantă româncă, moartă în accidentul de autobuz din Italia. Lăcrămioara se întorcea de la locul de muncă

Lăcrămioara Rădulescu, românca în vârstă de 48 de ani, care și-a pierdut viața în urma unui grav accident rutier care a avut loc joi, 15 august 2024, în localitatea Parona, din provincia Verona, locuia în Sommacampagna și lucra ca îngrijitoare.

Ea se întorcea acasă, după o noapte petrecută la locul de muncă, menționează publicația Prima Verona 

photo_2024-08-16_13-49-25
Lăcrămioara Rădulescu. Sursa foto: Prima Verona

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:25, când un autobuz de linie, care circula pe Lungadige Attiraglio, a ieșit de pe carosabil și s-a izbit violent de un zid.

Cauzele exacte ale accidentului sunt încă în curs de investigare, autoritățile luând în considerare mai multe ipoteze, inclusiv că șoferul s-ar fi simțit brusc rău, o manevră bruscă pentru a evita un obstacol sau un defect tehnic al vehiculului.

Lăcrămioara, care pe data de 30 august urma să împlinească 49 de ani, călătorea pe locul din spatele șoferului și a suferit răni extrem de grave.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Eforturile echipajului medical sosit la fața locului au fost zadarnice, femeia fiind declarată decedată la scurt timp după accident.

Șoferul autobuzului, un bărbat de 55 de ani, a rămas încarcerat în vehicul, fiind nevoie de aproximativ trei ore pentru ca echipajele de intervenție să-l elibereze dintre fiarele contorsionate.

Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Borgo Trento din Verona, unde este internat în stare gravă, dar stabilă, nefiind în pericol de moarte.

1200-2024081513580

Duminică, 18 august, va avea loc o slujbă de pomenire în memoria conaționalei noastre, oficiată de preotul Mihail Ursachi, din Villafranca, care a publicat un anunț pe pagina Facebook:

„Cu tristețe în suflet am aflat de trecerea la cele veșnice a surorii noastre Lăcrămioara Rădulescu, în urma unui tragic accident de autobuz, care s-a produs astăzi la Verona, membră activă și prezență vie în faptă și cuvânt a comunității noastre.

Duminică, 18 august, la Biserica Ortodoxă Română Villafranca di Verona (via Ortigara 20) se va săvârși parastas de trei zile pentru adormita roaba lui Dumnezeu Lăcrămioara și o să adunăm fonduri pentru a repatria corpul neînsuflețit în România.

Dumnezeu s-o odihnească cu drepții pe adormita roaba Sa, Lăcrămioara, Sora noastră! Condoleanțe familiei și comunității noastre!”