Supărat că soția a plecat la muncă în Italia, un bărbat și-a dat foc la casă. „A recunoscut că a adus o canistră de motorină”

Proprietarul unei case din satul Pepeni, raionul Sângerei din Republica Moldova, și-a incendiat propria locuință, distrugând mai multe bunuri materiale, într-un gest de răzbunare față de soția sa, care a decis să plece la muncă în Italia.

Incidentul s-a petrecut la data de 10 iulie 2024, în jurul orei 21:30, și a fost raportat de primarul localității, Oleg Cernei, relatează stiri.md.

- Continuarea după publicitate -

Echipajul de salvatori și pompieri de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a intervenit prompt la fața locului și a reușit să stingă flăcările în dimineața zilei următoare, la ora 02:26.

Tatiana Muntean, ofițerul de presă al IGSU, a confirmat că incendiul a distrus bunurile materiale dintr-o odaie de 12 metri pătrați, însă nicio persoană nu a fost rănită.

Primarul Cernei a relatat că proprietarul casei a recunoscut că a declanșat incendiul.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A recunoscut că a adus o canistră de motorină, dintre care jumătate a aruncat-o în dormitor și aici a fost focarul, a explodat geamul.

El a recunoscut, a semnat declarație pe propria răspundere că el a dat foc, din motiv că soția a plecat în Italia, el s-a răzbunat și a dat foc.

Cum să dai foc la propria casă? Oameni neserioși. Doamne Ferește! Așteptăm Poliția,” a precizat edilul.

O anchetă a fost inițiată de autorități pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz. Oamenii legii vor continua să investigheze motivele exacte și contextul în care s-a produs acest act de vandalism domestic.

- Mai multe după publicitate -