Papa Francisc, mesaj pentru tinerii români: „Evitați să deveniți sclavi ai telefonului mobil”

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Papa Francisc a transmis un mesaj tinerilor din dieceza de la Iași, îndemnându-i să utilizeze rețelele sociale cu responsabilitate și creativitate, dar să evite să devină „sclavi ai telefonului mobil”.

Într-o scrisoare răspuns la o adresă a tinerilor catolici din Iași, trimisă în luna mai prin intermediul cardinalului Pietro Parolin, Papa a subliniat importanța transmiterii de valori pozitive și edificatoare prin intermediul internetului.

- Continuarea după publicitate -

„Fiți purtători de speranță și constructori de punți, folosind toate mijloacele disponibile pentru a răspândi bunătate și iubire în lume”, a scris Papa Francisc, încurajând tinerii să promoveze prietenia, pacea, dialogul între etnii și culturi, familia și valorile creștine.

Pontiful a avertizat împotriva pericolului de a rămâne captivi în lumea virtuală, în detrimentul vieții reale.

„Întâlniți oamenii, ascultați-le poveștile, priviți în ochii fraților și surorilor voastre. Adevărata bogăție se află în relațiile umane trăite zilnic, în contact direct și sincer”, a adăugat Papa.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a mai îndemnat tinerii să participe la întâlnirea națională a tineretului, care va avea loc în septembrie, în județul Brașov, descriind acest eveniment ca pe o oportunitate prețioasă de a crește împreună în credință, de a împărtăși experiențe și de a întări parcursul creștin.

În încheiere, Papa Francisc le-a cerut tinerilor să nu uite să se roage pentru el, menționând că sprijinul lor spiritual este un dar inestimabil care îl ajută să servească Biserica și umanitatea.

Mesajul Papei a fost transmis în contextul participării cardinalului Pietro Parolin la întâlnirea diecezană a tineretului din Iași, desfășurată în perioada 18-19 mai, la invitația episcopului Iosif Păuleț.