Badanta româncă acuzată în Italia că a înșelat bătrâna de sute de mii de euro, noi declarații din timpul procesului

Procesul împotriva Ancăi Egorov, badanta româncă din Italia acuzată că a înșelat o pensionară italiancă, Giuseppina Marcovecchio, în vârstă de 79 de ani, de sute de mii de euro și a ținut-o sechestrată în România timp de opt ani, devine la fel de interesant ca un serial de televiziune, relatează ziarul La Stampa.

Anca-Egorov-sito-qlttt5rx1zfmy971tts6c9c69elp6fd9ikm8pv9fns

- Continuarea după publicitate -

Marcat de mărturii diverse, toate în favoarea conaționalei noastre, și de prezența poliției penitenciarelor, care a escortat-o pe aceasta din urmă după ce a fost închisă pentru încălcarea condițiilor arestului la domiciliu, procesul se desfășoară în fața judecătorului Matteo Bertelli Motta.

Printre martori s-a numărat și un prieten al româncei, care deține un magazin în Santo Stefano Belbo, unde, conform acuzațiilor, Anca Egorov a cumpărat o tutungerie cu banii bătrânei.

El a rememorat diferite amintiri cu inculpata și a evitat să dea mâna cu cineva din sală, temându-se de germeni.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, o prietenă farmacistă, tot din Santo Stefano Belbo, a depus mărturie în favoarea îngrijitoarei, declarând că este „o persoană extraordinară”.

Ea a menționat că i-a împrumutat Ancăi 20.000 de euro, sumă pe care aceasta i-a returnat-o integral, după ce s-a informat bine despre îngrijitoare, fiind conștientă de numeroasele persoane înșelătoare din jur.

Mama Ancăi Egorov, prezentă și ea în sala de judecată, a povestit despre anii în care Giuseppina a locuit la ea acasă, în România.

Ea a relatat că pensionara italiancă se bucura de plimbările în natură și că deseori spunea că ar dori să-i lase toate bunurile Ancăi, considerând-o ca pe o fiică.

Comunicarea între cele două se făcea fie în italiană, fie cu ajutorul unui vocabular român-italian.

- Continuarea după publicitate -

În sală a fost prezent și nepotul Giuseppinei Marcovecchio, venit special din Puglia pentru a depune mărturie.

El a povestit cum a pierdut legătura cu mătușa sa ani de zile, iar când a reluat contactul, a aflat că aceasta era în România și apela la Anca pentru informații.

La o audiere anterioară, în iunie, el s-a declarat extrem de emoționat și aproape în lacrimi, deoarece a trebuit să facă un drum lung de 20 de ore cu trenul, printre oameni care sforăiau. Martorii au fost impresionați și i-au oferit bani pentru a acoperi costurile unei alte călătorii.

De-a lungul procesului, mai mulți avocați au refuzat să o mai reprezinte pe Anca, iar acum ea este apărată de avocata Piera Icardi, ultima sa linie de apărare.

Mai multe pe acest subiect:

Trimite mai departe