Pasagera unui avion și-a transportat propria inimă în bagajul de mână, dintr-o țară în alta

O pasageră a încercat să urce într-un avion cu propria inimă în bagajul de mână, dar a fost oprită de agenții de securitate înainte de îmbarcare pentru ulterioare verificări.

1200-202406181248
Jessica Manning și-a transportat propria inimă în bagajul de mâncă, cu avionul. Sursă foto: @jessica.elenanz/ CATERS NEWS)

Jessica Manning, în vârstă de 30 de ani, originară din Noua Zeelandă, a fost oprită de securitatea aeroportuară într-un aeroport din Australia pentru că încerca să ducă în țara sa natală vechea ei inimă în bagajul de mână.

Potrivit publicației birtanice The Mirror, tânăra femeie a suferit un transplant de inimă și unul de ficat în urmă cu opt ani, după ce a avut complicații de la naștere, fiind diagnosticată cu șase defecte cardiace și suferind peste 200 de operații înainte de transplanturi.

Inițial, Jessica a donat inima sa pentru știință, dar, după 10 luni, a fost informată că aceasta nu mai era necesară, așa că a decis să o păstreze într-o pungă de plastic la domiciliu.

În timpul mutării sale în Australia, femeia a vrut să transporte inima cu ea în bagajul de mână, dar a fost oprită de agenții de securitate pentru a verifica dacă transportarea inimii nu prezenta riscuri de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După confirmarea siguranței, Jessica a fost lăsată să își continue drumul.

„Am stat acolo aproximativ o oră încercând să scot această inimă din Australia. Acum o am, însă, și este în siguranță în garderoba mea,” a declarat ea, conform New Zealand Herald.

Jessica a suferit trei intervenții chirurgicale pe cord deschis înainte de a avea un transplant, prima la vârsta de cinci luni, iar următoarele două la trei și șase ani. La 22 de ani, a dezvoltat o boală hepatică ca urmare a intervențiilor chirurgicale pe cord.

0_PAY-HEART-LIVER-TRANSPLANT-WAIT
Jessica Manning. Sursă foto: @jessica.elenanz/ CATERS NEWS)

În 2016, medicii erau îngrijorați de riscurile unui transplant dublu de inimă și ficat, dar în cele din urmă au decis să meargă mai departe cu procedura.

Cu toate acestea, Jessica a trebuit să aștepte mult timp pentru a găsi un donator, iar în acest timp i s-a spus că mai are doar doi ani de trăit fără un transplant.

„Când aveam 19 ani, am intrat în insuficiență cardiacă. Iar la 22 de ani, am fost diagnosticată cu boală hepatică.

Boala hepatică a fost provocată de o procedură la care am fost supusă când aveam trei ani,” a declarat ea.

„În decembrie 2016, am fost evaluată pentru transplant de inimă și ficat, dar pentru că nu mai fusese făcut în Noua Zeelandă sau Australia la cineva născut cu probleme cardiace, le-a luat mult timp să decidă dacă este ceva ce sunt dispuși să riște. Am fost pusă pe lista de transplant în aprilie 2017 și am așteptat 16 luni pentru transplant.”

După transplanturi, în 2019, Jessica a spus că până atunci a avut mereu dificultăți de respirație și din această cauză nu a putut face anumite lucruri.

Ea a adăugat: „Toată lumea mă întreabă, ‘Care este cea mai bună parte a transplantului?’, iar eu spun doar: ‘Pot să respir’.”